El sector porcí aplica mesures per salvar el veto rus

comarquesnord.cat . Els Ports . dimecres, 3 de juny de 2015 .
Etiquetes:

Els ramaders de la província de Castelló, respiren més tranquils després de les mesures impulsades des de diversos fronts que han aconseguit estabilitzar als primers mesos de l’any, un sector que estava vivint uns moments molt difícils. Els productors castellonencs del porcí -el segon sector primari més important de la província, únicament superat pels cítrics- han aconseguit fins i tot superar les dificultats imposades pel veto rus als productes occidentals.

Mentre els productor de fruita d’estiu tenen por, com a conseqüència de la política russa, de pèrdues milionàries per als productes i busquen nous mercats, els ramaders de porcí han aconseguit regular als darrers mesos la seua producció per estabilitzar els preus del mercat i aconseguir que el sector no es vinga avall. Segons apuntava el secretari de la Unió de Llauradors i Ramaders, Vicent Goterris “el veto s’imposava l’any passat i per sort, hem pogut reaccionar per a que aquesta campanya no es produixquen greus pèrdues”.

Des de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders, s’augura un futur esperançador per al sector, que permetrà descansar davant les pèrdues patides els anys anteriors. Malgrat que ara el preu de la carn de porcí es situa al voltant dels 1,18 euros, és possible que a les properes setmanes i, gràcies també a les restriccions aplicades a la producció, la valoració d’aquesta carn millore.

Una època positiva que, no s’estén a altres ramats. En aquest sentit, des de LA UNIÓ de Llauradors s’explica que encara que la producció de pollastres representa també una part important de l’economia provincial “es produeixen 35 milions de pollastres a l’any”, els productors mantenen una lluita constant amb les cadenes de producció.

Tal i com assenyalava el secretari de LA UNIÓ de Llauradors, les butxaques de molts productors de la província- tant de porcí com de les granges d’aus i de vacú- tindran aquest any un xicotet descans a l’hora de pagar impostos. I es que, per compensar les pèrdues patides per la sequera s’aplicarà una rebaixa dels mòduls de l’IRPF. Segons Goterris “entre altres coses, ens quedem sense pastures i ens gastem molts diners en menjar. Afortunadament aquest any, podem gaudir d’una mesura eventual”.

Més informació: