LA FALSA: “Premsa i democràcia”

Joan Carles Marcobal . 7 de juny de 2015 .
Etiquetes: , ,

Tots sabem de la importància de la llibertat de premsa, de com en alguns règims dictatorials els primers perseguits, empresonats i, fins i tot, ajusticiats han estat els periodistes, coneixem el rigor i la duresa d’eixa professió en molts de moments de la història de la humanitat. També coneixem tots els beneficis que du per a la societat el fet de que els periodistes puguen desenvolupar el seu treball en total llibertat. Sense anar molt lluny, al nostre país molts de casos de corrupció s’han destapat gràcies a la labor periodística. Però l’autoritat que atorga l’anomenat quart poder no sempre s’utilitza en benefici de la societat, al menys no de tot el seu conjunt.

Al nostre estat hi ha un diari nacionalista espanyol anomenat ABC que, per si no el coneixen, és un periòdic que com l’adquirien ben pocs lectors l’han de regalar amb altres rotatius de la geografia nacional per tal de justificar una tirada davant l’OJD i el mercat publicitari.

El passat dissabte l’afició de l’Athletic present al Nou Camp va mostrar una gran pancarta en euskera que deia ‘seguir lluitant fins a guanyar’. I en el que tan sols era una proclama futbolística els hereus de Luca de Tena van veure un lema proetarra i de nou posaven els seus ulls sobre la xiulada a l’himne i al rei. Una vegada més ningú va destacar l’espectacular convivència pacífica entre més de cent mil seguidors de dos grans aficions. No sabem que mengen alguns periodistes però sí que sabem que evacuen demagògia. Erròniament tots s’anomenen periodistes… els karmelesmarchantes també.

Més informació: | |