Dinosport ix al pas d’unes informacions de la Diputació

comarquesnord.cat . Cinctorres . dimarts, 16 de juny de 2015 .
Etiquetes: , ,

El Parc Cultural Dinomania de Cinctorres ha eixit al pas d’unes informacions aparegudes en els mitjans de comunicació, referents a la finalització dels treballs en el Palau de Santjoans per part de la Diputació Provincial de Castelló.

La pròpia institució provincial va enviar una nota de premsa als mitjans informant d’eixa finalització i apuntant que havien invertit 80.000 euros amb eixa restauració. Doncs bé, referent a això, des de Dinomania han enviat fotos del dilluns, amb un exemplar d’un dels periòdics on apareix la notícia, en el qual es pot observar l’estat de les obres sense concloure, amb cartells d’obra encara en la mateixa i els propis materials de construcció. El Parc Cultural també destaca l’estat del pati, on els treballs arqueològics s’han parat per falta de pressupost i on les pluges que estan caient fan perillar les valuoses restes aparegudes, ja que poden enfonsar-se part dels murs apareguts.

L’ajuntament de Cinctorres també aporta el seu punt de vista en el comunicat enviat des de Dinomania i assenyalen que segueixen perplexos per la idea de “valoritzar els recursos paleontològics de Cinctorres i Morella” ja que aquests solament s’han dedicat a obres de rehabilitació sense concloure i que haurien d’haver-se executat en el 2014, i a mitjans de 2015 no avancen en cap de les dues localitats. Segueix sense haver-hi notícies de l’execució de la part turística i cultural del projecte, que és en realitat la important, ja que ha de dotar de continguts a les infraestructures i que són les generadores de notícies.

Des de l’ajuntament se segueixen preguntant on estan: les rutes paleontològiques en aquesta zona de la província, la dinamització de les col·leccions museístiques ja existents, la creació d’un nou departament didàctic i de difusió a Cinctorres i la divulgació d’aquests recursos paleontològics entre els escolars de la província, que ha quedat anul·lat per al proper any per falta de voluntat en cas que es dugui a terme per part de la Diputació de Castelló. El regidor del Cinctorres, José Manuel Gisbert, segueix insistint que no volen entrar en polèmiques absurdes amb la Diputació, sols volen defensar el que creuen que és vital per a Cinctorres i la comarca dels Ports, mostrant sempre una realitat que uns altres s’obstinen a disfressar, tal com apuntava, com en aquest cas, sense complir els compromisos adquirits.

Més informació: | |