Forcall es transforma de nou en Lesera aquest cap de setmana, amb un campament romà com a novetat

comarquesnord.cat . Forcall . dijous, 18 de juny de 2015 .
Etiquetes: ,

Forcall es transformarà este cap de setmana en Lesera en la vuitena edició de la seua Fira Iberoromana que ja és tot un clàssic d’esta època als Ports. La Plaça Major albergarà la majoria d’activitats amb un gran mercat i forum romà, però també hi han novetats com un campament romà a les afores del municipi.

Els actes començaran el dissabte a les 11:30 hores amb la inauguració. Durant el matí els bombos de Forcall acompanyaran al Ball del Faune i es celebraran activitats per xiquets com jocs d’antiguitats i un taller sobre què menjàven els íbers. Aquesta part de la fira es tancarà amb la recreació d’un mercat romà a Lesera, el desfile de recreadors amb Iiboshim, Athenea Promakhos, Evocati, Bellum Anniballicum i noves i arriscades receptes del Cocus.

Per la vesprada més recreacions, tallers sobre el telar ibèric, el joc dels Déus, Ball del Faune, compra-venda d’esclaus i desfilada dels personatges i Caronte el barquer de la mort i una demostració de batalla. A les 19 hores, Ramiro Pérez i Francesc Xavier Duarte oferiran una xerrada al consistori forcallà per explicar la darrera campanya d’excavacions a Lesera i es mostraranles restes trobades gràcies al Taller d’ocupació de la Mancomunitat dels Ports. La jornada es tancarà amb un sopar dels habitants de Lesera.

El diumenge s’obrirà a les 10 amb una visita guiada amb Mónica Segura fins Lesera. Pel matí hi hauran tallers, l’aparició de les Muses, el Déu Plutó, un conte romà i noves recreacions històriques. Els darrers actes seran amb la nimfa del bosc, una demostració de soft combat, la perfumista romana, la Caracola i una desfilada final dels personatges de l’esdeveniment amb els Bombos de Forcall.

A més, els veïns es vestiran per a l’ocasió durant el cap de setmana i bars i restaurants de la localitat oferiran menús especials. Unes jornades que es presenten molt atractives a la localitat i serviran per viatjar en la història fins l’època de Lesera.

Més informació: |