Morella present al TOP 15 dels encants de la província

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 18 de juny de 2015 .

Mitjançant l’opinió d’usuaris, la pàgina web Tripadvisor, una de les més utilitzades per viatjar i per cercar opcions d’oci, ha fet un rànquing de la província de Castelló al voltant de coses que fer en aquesta zona. En ell apareixen monuments i espais recomanats, però també experiències de natura i parcs, activitats a l’aire lliure, vida nocturna, museus o gastronomia. Morella és una de les localitats protagonistes del top 15 segons aquest portal amb tres monuments en estos primers llocs de la classificació. Les muralles de la localitat ocupen la cinquena posició, mentre que el Castell està just darrere, en la sisena plaça.

Per altra banda, l’Arxiprestal Santa Maria la Major ocupa la catorzena posició del rànquing. Entre els llocs més votats pels usuaris hi han platges, monuments o entorns naturals. El lloc més votat és el Castell de Peníscola amb 619 ressenyes, la majoria positives. Tot seguit està la via verda entre Benicàssim i Orpesa, en tercer lloc el parc natural de les Illes Columbretes, el quart els deus de Montanejos i en cinquè i sisè lloc muralles i castell de Morella. Sobre la fortalesa, els usuaris la descriuen com inexpugnable, molt més que un Castell i un espai imprescindible a visitar quan s’arriba a la localitat.

Respecte a les muralles, s’apunta que és un recorregut magnífic o que són precioses, un salt al passat. De l’Arxiprestal apunten que és una preciosa església o que és impressionant, un lloc que no es pot deixar de visitar. La majoria de comentaris són positius sobre aquests tres monuments, tot i que també apareix alguna crítica. En quant a mitjana, Castell i muralles tenen un 4,5 aproximadament sobre cinc i destaca l’Arxiprestal que té cinc sobre cinc en la puntuació, però al tenir menys opinions està per davall en el rànquing.

Sobta que a pesar de la rica gastronomia a la província no apareix cap producte als primers llocs de la llista. De totes formes, no deixa de ser una classificació curiosa que han fet sols els usuaris d’este portal web, perquè la província o més concretament la nostra comarca tenen molts tresors per descobrir i monuments i experiències que podrien estar perfectament en els primers llocs del rànquing.