Començarà el proper curs escolar el 3 de setembre com marca educació o el 7 com vol el nou Consell?

comarquesnord.cat . València . divendres, 19 de juny de 2015 .
Etiquetes: , , ,

La Conselleria d’Educació va anunciar este dijous que les classes del curs 2015-2016 començaran el 3 de setembre. Una decisió que ja havien anunciat i es confirmava amb un comunicat i tot indica que tindrà data de caducitat. Les previsions de l’actual administració serien que en infantil i primària les classes comencin el dijous 3 de setembre i finalitzen el 17 de juny de 2016- En secundària, batxillerat i FP l’inici del curs seria també el 3 de setembre finalitzant les classes el 9 de juny.

De totes formes, aquest calendari segueix en l’aire, ja que el presumiblement nou Consell format per PSPV i Compromís retardarà el començament fins al dilluns 7 de setembre. Segons van assenyalar després de l’anunci de la Conselleria d’Educació, el nou responsable en aquesta àrea revocarà la decisió en 48 hores una vegada entri en el càrrec. Els dos aspirants a les travesses a substituir a Maria José Català en la Conselleria, el socialista Miquel Soler i el nacionalista Vicent Marzà, van coincidir en assegurar que la primera decisió serà la d’emetre una resolució que fixe el principi del curs el 7 de setembre en infantil i primària i el dimecres 9 o dijous 10 de setembre en ESO, Batxillerat i FP. Per a fer-ho possible, es convocaria presumiblement el dilluns 29 de juny una reunió urgent amb els responsables de la comunitat educativa per consensuar un nou calendari escolar, contactes que ja s’han iniciat.

El passat any, la Comunitat Valenciana va ser la única autonomia que va començar un 3 de setembre. Un fet que junt a que l’inici de mes va ser el més càlid en 65 anys va comportar una sèrie de protestes que va acabar en la primera vaga estudiantil a Espanya.

A més, la patronal turística també demana que es retarde el curs perquè la primera setmana de setembre és temporada alta a la costa valenciana. Per la seua banda, l’actual Conselleria defèn el seu plantejament argumentant que començant abans s’afavoreix la conciliació familiar i laboral perquè les famílies podran escolaritzar als seus fills des dels primers dies de setembre.

A falta de confirmar el nou calendari escolar de primària, secundària, batxillerat i FP, el que sí que es podria respectar és les dates marcades per a la Formació de Persones Adultes, curs que començaria el 21 de setembre i acabaria el 9 de juny. També els períodes vacacionals que serien a Nadal del 23 de desembre al 6 de gener i Pasqua del 24 de març al 4 d’abril. En quant a festivitats soltes a nivell autonòmic estarien el 9 d’octubre Dia de la Comunitat, 12 d’octubre Dia de la Hispanitat, 7 de desembre per celebrar el Dia de la Constitució ja que el 6 és diumenge i 8 de desembre Dia de la Immaculada Concepció.

Un debat de dates que aplega en la setmana en que finalitza el curs 2014-2015 per als alumnes de primària que comencen un llarg període de vacances a partir d’este divendres. La setmana passada finalitzava el curs en secundària i batxillerat i esta jornada els alumnes que van anar a Selectivitat coneixen els resultats de les seues proves.

Més informació: | | |