Morella es consolida com a destí BTT amb l’organització del segon Campionat d’Enduro de la Comunitat Valenciana

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 21 de juny de 2015 .
Etiquetes:

Morella es consolida com una destinació perfecta per als amants del BTT després albergar per segon any consecutiu una espectacular competició, que ha estat un gran èxit organitzatiu i de participació. La II Morella Enduro Race també ha estat el segon Campionat d’Enduro de la Comunitat Valenciana. El corredor més ràpid ha estat José Antonio Díez Arriola, que ha vençut a Jacobo Santana per 2 segons. A més, aquest últim es converteix en campió d’enduro de la Comunitat Valenciana.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, considera que “la II Morella Enduro Race ha estat un autèntic èxit organitzatiu i de participació, convertint-se en un referent de l’enduro a nivell nacional”. A més, ha agraït el “gran treball i esforç que s’ha realitzat des de Morella singletracks, 98 produccions i de tota la gent implicada en l’organització, així com el que han prestat els més de 50 voluntaris que han fet que la competició discorri amb normalitat i que sigui un autèntic èxit “. Finalment, considerava que “la prova ha estat espectacular i tant els veïns i veïnes de Morella com els nostres visitants han pogut gaudir d’imatges úniques”.

La competició s’ha dividit en dos dies, amb una jornada urbana i una altra per senda. En la primera, que es va disputar ahir, els corredors van realitzar un espectacular descens des del més alt del castell fins a fora de les muralles. Aquesta prova va servir per ordenar als corredors a la sortida d’avui. En aquesta jornada, els 220 participants havien de realitzar el recorregut que comptava amb 4 especials que es disputaven per l’entorn del Rio de les Corces. Les dues primeres han acabat prop de Santa Creu, la tercera prop de la Font Donzella i la quarta des del Pic de Pals al Mas Roig.
El cap de setmana s’ha convertit en una gran festa de l’enduro, amb recorreguts espectaculars en els quals s’ha congregat molta gent i també, en el punt de trobada al Pla dels Estudis, on hi havia carpes amb diferents serveis útils per als participants i han tingut lloc diverses exhibicions de spinning o bike trial, a càrrec del campió del món d’aquesta disciplina Joan de la Penya.

. Morella singletracks
El consistori morellà ha realitzat una aposta decidida pel BTT, amb el naixement fa dos anys del projecte Morella singletracks. Aquesta és una iniciativa que es consolida aprofitant aquesta modalitat esportiva amb un impacte turístic important. Morella té un terme municipal de 400 quilòmetres quadrats de naturalesa, que està intentant aprofitar per a les pràctiques del BTT i el senderisme. Així, els veïns i visitants descobreixen antics camins rehabilitats, que ofereixen panoràmiques amb un gran encant paisatgístic i monumental. Gràcies a aquest treball, han arribat nombrosos reconeixements dels organitzadors i participants en diferents competicions o excursions. La celebració d’aquesta competició, al costat de la de la Mediterranean Xtrem, suposa la confirmació de Morella com a destinació de referència dins del BTT a nivell nacional.

Més informació: