Clarió lamente que els alumnes de 2on de ESO no podran fer dos hores de català el pròxim curs

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns, 22 de juny de 2015 .
Etiquetes: ,

L’associació de pares i de mares Clarió va lamentar que els alumnes de 2on de la ESO de l’IES Matarranya no podran fer dos hores de català el pròxim curs escolar. Des de Clarió van recalcar que “en tot un curs no s’ha aconseguit trobar una solució per a una situació que es va iniciar a principis de curs”. Clarió va considerar que “el model que havia utilitzat l’IES Matarranya els dos cursos anteriors a instància d’inspecció, sobtadament, es va convertir en il·legal i es volia obligar els estudiants a cursar només francès”, ja que francès és una assignatura optativa. L’associació Clarió creu que la decisió salomònica de permetre que “els estudiants facen una hora de cada matèria ha anat en total detriment de l’interès dels alumnes, que no han après ni una cosa ni l’altra”, va posar de manifest.

La situació de l’assignatura de català és complexa. Des de l’IES Matarranya van apuntar fa uns dies que “s’ha estat treballant per resoldre esta situació”, però també van deixar entendre que no seria fàcil aconseguir dos hores de català perquè el currículum té les assignatures que té i l’horari escolar només té sis hores diàries. Per resoldre este buit hi havia diferents opcions. Una d’elles era fer català per la tarde, cosa a la qual no estava molt disposada ni Educació, pels costos que implique, ni els pares. En algun moment també es va parlar l’opció de reduir a tres hores l’assignatura de matemàtiques i llengua castellana en benefici del català. Al final, però, aquells estudiants que vulguen aprendre català a 2on de la ESO només podran rebre una hora. L’altra opció és, directament, fer dos hores de francès i no fer català.

Des de Clarió no comprenen que els alumnes de 2on de la ESO queden marginats i van recordar que amb això s’incompleixen moltes lleis, des de la pròpia llei de llengües d’Aragó, l’Estatut d’Autonomia i quatre tractats internacionals que obliguen els centres a oferir l’ensenyament de la llengua materna a les famílies que estiguen interessades. La més que provable no aplicació de la LOMCE a Aragó el pròxim curs escolar obre més dubtes sobre el futur del català. Amb la nova Llei d’Educació, l’assignatura de català es convertia en llengua optativa.

Més informació: |