Calaceit estrene una nova legislatura amb la inauguració del tanatori

comarquesnord.cat . Calaceit . dimarts, 23 de juny de 2015 .
Etiquetes:

Calaceit ha estrenat una nova legislatura amb la inauguració de les noves instal·lacions del tanatori. El diumenge 14 de juny, un dia després de la investidura de Josep Maria Salsench com alcalde de Calaceit, la vila va inaugurar i beneir estos nous equipaments. El projecte, en el qual s’ha treballat des de gener de 2013, ha suposat una inversió d’uns 118.000 euros i ha estat subvencionat al 100 per cent, amb una primera fase de 35.000 euros que van arribar a través de la Diputació, i uns 83.000 euros finançats a través del Fons d’Inversions de Terol (FITE) després. Tot i que les obres estaven acabades a meitat maig, des del consistori van creure oportú que es donaren a conèixer al públic passades les Eleccions Municipals de 2015.

Josep Maria Salsench va explicar per a Ràdio Matarranya que “el diumenge a la tarde vam inaugurar el nou tanatori, que estarà a disposició de Calaceit. Tant de bo les instal·lacions s’utilitzen quan més tard millor. Però que els veïns sàpiguen que estan obertes a tots aquells que les puguen necessitar”. L’alcalde de Calaceit va recalcar “com han quedat. Els veïns comenten que estan prou bé. Hi caben 25 persones assegudes i gent que pot estar dreta. Està el pati exterior. I a la banda de baix, hem posat uns bancs”. Un projecte important per a Calaceit, va apuntar Salsench, perquè “fer el dol a Alcanyís suposava un problema. Conduir en estes circumstàncies, fer viatges, gent gran que no té cotxe… Ho havíem de corregir”.

Les instal·lacions van ser beneïdes per mossèn Antonio, ja que mossèn Tomás “estava visitant la seua família a Polònia”. Durant la inauguració es va agrair la col·laboració de la Diputació de Terol, aparelladors, constructors i altres pel seu compromís amb el nou tanatori. Pel que fa als reptes de cara als pròxim quatre anys, Josep Maria Salsench va dir que “estem esperant que ens confirmen el trasllat de l’Oficina de Turisme”, que anirà dins el nucli històric. Concretament, “al Museu de l’Oli”, va afegir Salsench, on també “tindrem una exposició permanent de les obres cedides al poble per part de la Teresa Jasá”. Una altra de les prioritats de l’ajuntament de Calaceit serà l’aprovació dels Pressupostos de 2015.

Més informació: