Mont-roig finalitze les obres més urgents de consolidació de la Mola

comarquesnord.cat . Mont-roig . divendres, 17 de juliol de 2015 .
Etiquetes: ,

Mont-roig ha acabat les obres més urgents de consolidació de la Mola. Les obres, que venien finançades a través del FITE i a través del Pla d’Emergències, han suposat la consolidació de la part més delicada de la Mola, marcada just damunt dels dipòsits que abasteixen d’aigua el poble. Unes obres que han suposat la construcció d’uns murs just davant de les coves que s’han fet a l’estructura de la Mola per l’erosió, així com de l’emplenat de formigó dels dipòsits vells del poble. De manera provisional, i fins que s’aixequen els nous dipòsits projectats al poble, que van darrere de la gasolinera, s’han instal·lat uns dipòsits provisionals a la part alta de Mont-roig.

José Ramón Guarc, alcalde de Mont-roig, va explicar que “les roques que estaven més perilloses les tenim assegurades i s’ha tret l’aigua de les coves, una cosa que preocupava l’Institut Aragonès de l’Aigua”. Bona part dels dipòsits s’han emplenat de formigó, i “la intenció era que en tinguérem un de reserva, cosa que no serà possible”. A la zona més delicada de la Mola, el que s’ha fet “ha estat posar formigó i tornar-li a la Mola tot allò que ha descarnat el pas del temps”. Guarc va entendre que “esta zona està resolta”, però va recordar que “hi ha altres punts que caldrà resoldre. El problema és el de sempre: on trobem finançament. Les inversions són molt cares”.

Al projecte de consolidació de la Mola se li afegirà ara el trasllat dels dipòsits. La nova ubicació dels punts de reserva hidràulica es traslladaran fora del nucli històric, a la zona de les antenes de telecomunicació.

Més informació: |