Vallibona recorda a La Pastora, un dels seus veïns més llegendaris

comarquesnord.cat . Vallibona . dissabte, 18 de juliol de 2015 .
Etiquetes: , ,

Vallibona va celebrar una jornada dedicada a un dels seus veïns més llegendaris, Florencio Pla Meseguer, més conegut com La Pastora. Mitjançant una sèrie d’activitats, la localitat va voler retre homenatge a La Pastora amb este dia organitzat des de l’Associació Amics de Florencio Pla Meseguer ‘La Pastora’ i la col·laboració del consistori, La Carbonera i el xiringuito de la piscina.

Els actes van començar a l’antiga presó. Allí, es va celebrar una interessant conferència al voltant de la post-guerra als Ports: els maquis, l’AGLA i La Pastora. Va ser a càrrec del professor Joan Carles Lleixà que va anar relatant distints episodis de Florencio Pla i com va acabar sent un mite. El final de la seua vida va ser com un alliberament i no va deixar de tenir relació amb Els Ports.

Aprofitant La Pastora, es va ficar en context als assistents de com va ser la post-guerra en la zona dels Ports i com es van organitzar les distintes guerrilles. Amb aquesta jornada es va voler recordar a la figura de La Pastora i fer memòria històrica del que va passar. La primera Festa de La Pastora va continuar amb la inauguració festiva d’un passeig dedicat a Florencio Pla. Una cita que va tenir tocs musicals amb l’Agrupació Musical Xino-xano.

Els assistents van anar pels carrers fins al nou passeig amb el que compta Vallibona. Les activitats van acabar amb un dinar popular al poliesportiu. Èxit de la primera Festa de La Pastora en la que tot el poble de Vallibona es volcava en el fet de retre homenatge a una de les figures més importants i mítiques de la història d’aquest xicotet municipi de la comarca dels Ports. Una festa que s’allargava durant tot el día en homenatge a Florencio Pla Meseguer “La Pastora”.

Més informació: | |