Fortuño i Correas s’emporten el Ral·li del Matarranya i obren forat en la lluita pel títol

comarquesnord.cat . La Portellada . diumenge, 19 de juliol de 2015 .
Etiquetes:

El tercer RallySprint del Matarranya ha segut un cúmul d’emocions. La tercera prova puntuable per al Campionat d’Aragó de Ral·lis ens ha regalat adrenalina, velocitat, emoció, algun accident i passió pel motor. Un Ral·li del Matarranya que es va desplaçar a les carreteres de Fórnols, La Portellada i Ràfels i que es va endur la parella formada per Pablo Fortuño i Rubén Correas, que van marcar una diferència de 21 segons amb els seus màxims perseguidors. La parella Fortuño i Correas que sume tres de tres en el Campionat de Ral·lis, i que fa una passa de gegant en la lluita pel títol. La segona plaça va ser per la parella formada per Themis López i Noelia San José. Un Themis que este cap de setmana corria la seua primera carrera, fent un gran paper. La tercera posició va ser per a la parella formada per Manuel Iglesias i Adrián Ciria, que van
perdre 1.11 minuts amb el primer cotxe. Un Ral·li del Matarranya que va estar marcat també perquè David Lardiés se’n va eixir del traçat i va haver d’abandonar.

Jesús Baquero, president del Automóvil Club Circuito Guadalope, va defensar que el Ral·li del Matarranya “ha patit una sèrie de condicionants. Les obres del tram entre La Portellada i Ràfels, on pareix que tinguem una mica de mala fortuna, deixaven pràcticament impracticable la superfície i era molt perillosa. Per això vam incrementar dos passades més el tram fins a la N-232 i així fèiem pràcticament els mateixos quilòmetres. Ha de prevaldre la seguretat per damunt de tot”, va entendre Baquero. Pel que fa a la carrera, “la jornada va ser molt bona. Sol vam tindre un incident, un accident sense conseqüències per al pilot i copilot, com també abandonament d’un dels cotxes en categoria regularitat”. Ral·li que es va endur la parella formada per Fortuño i Correas, i que obren un marge important per al Campionat d’Aragó. A falta de tres proves, el líder del Campionat d’Aragó té un marge de 55 punts davant del segon classificat. Nueno és la pròxima prova del campionat, prevista per al pròxim 27 de setembre.

Sobre la carrera, Baquero va destacar que a Fortuño li va eixir un rival dur de guanyar. “Va haver molta lluita entre Pablo Fortuño i Themis López. Es va arribar als dos últims trams amb una diferència d’un segon per a Fortuño. Va ser en el tram final quan Pablo va marcar les diferències. Themis ens va comentar que s’ho va deixar tot per superar-lo en la classificació i no hi havia manera. Per això, en l’últim tram no va arriscar tant. Al final, una diferència de 21 segons que no demostren la veritable lluita que va haver en els primers trams de carrera”. Al mateix temps, Baquero va entendre que les abandonaments de pilots importants “igual descafeïna el Campionat. Els rivals de Pablo no tenen fortuna, sense traure els mèrits que té guanyar les tres carreres”. David Lardiés va abandonar a Matarranya i també a Cuencas Mineras. I este cap de setmana no va assistir Fernando Compairé, que amb el seu Subaru estava cridat a donar molta guerra al Ral·li del Matarranya.

Quant a l’espectador, des de l’organització van destacar que “a la zona de l’eixida es va veure bastant del públic. També en el tram. Contents per la resposta de l’aficionat, que no es va voler perdre esta cita”. Baquero va considerar també que “les tres edicions que ha tingut el Ral·li del Matarranya han tingut una bona acollida”. La intenció de cara a la pròxima temporada “és mantindre en el calendari la prova d’asfalt. Cal treballar en buscar una ubicació, possiblement un nou emplaçament del Matarranya. A finals d’any decidirem ”, va sentenciar Baquero.

Més informació: