Calaceit aprove les ordenances del Tanatori

comarquesnord.cat . Calaceit . dimarts, 21 de juliol de 2015 .

L’ajuntament de Calaceit va aprovar el passat 16 de juliol, en ple ordinari, les taxes i el reglament d’ús del tanatori municipal. L’Ordenança Fiscal nº30 reguladora de la taxa per a la prestació del servei de Tanatori /Sala de Dols presentada per l’equip de govern municipal estableix un cost de 90 euros per a l’ús d’estes instal·lacions. Segons va apuntar Josep Maria Salsench, alcalde de Calaceit, “hem posat una taxa perquè des del govern central demanen que tots els serveis municipals han d’estar regulats abans del pròxim 2016. El preu ha sigut de 90 euros perquè, fent càlculs dels costos que pot suposar a l’ajuntament, el servei, sumant llum, neteja i manteniment, creiem que serà suficient perquè esta activitat no sigue deficitària”. Tot i establir esta quantitat, des de l’equip de govern van manifestar que “com són uns costos estimats, potser en un temps, quan tinguem el cost real del servei, canviem la taxa. Allò que està clar és que si podem fer-ho més barat, ho farem”.

A més d’esta ordenança impositiva, el ple de Calaceit també va aprovar el reglament pel qual es regirà este servei. Un document que estableix una sèrie de punts com que el servei tindrà un horari de 9 del matí a 9 de la nit, que no es podran fer fotos a l’interior de l’edifici o que no es podrà menjar ni beure, entre altres coses. “És un reglament senzill basat en el sentit comú. Són les condicions mínimes perquè la gent tingue un comportament cívic”, va concretar l’alcalde de la vila, que va afegir que “en l’aprovació de les taxes i el reglament, el servei del tanatori ja està totalment preparat per començar a funcionar”.

Tot i l’aprovació dels dos punts per part del ple, el Partit Socialista va mostrar el seu desacord votant en contra de l’aplicació de la nova taxa i es va abstindre en l’aprovació del reglament. “No entenem perquè no es pot oferir este servei de forma gratuïta quan l’ajuntament sí que subvencione associacions del municipi, a l’equip de futbol o es fa càrrec dels costos d’altres serveis municipals. Creiem que si en altres temes es pot assumir el cost també es pot fer amb el servei de tanatori que, a més, és un servei social molt important per a la gent del poble”, va defensar Rosa Doménech, portaveu del grup socialista de Calaceit.

Finalment, cal destacar que el ple de Calaceit també va aprovar l’Ordenança Fiscal nº31 reguladora de la taxa per a la prestació del servei de la celebració de bodes civils que estableix que els interessats hauran d’abonar una taxa de 60 euros si es volen casar entre setmana o de 100 euros en cap de setmana o festius.