La jota fusionada de Carmen París arribe a la 3a edició del Matarranya Íntim

comarquesnord.cat . Pena-roja . dijous, 23 de juliol de 2015 .
Etiquetes: , ,

El Festival Matarranya Íntim, organitzat per Francachela Teatre i la Comarca del Matarranya, torne este estiu al territori, els dies 7, 8 i 9 d’agost, per portar les arts escèniques d’avantguarda al medi rural. La localitat triada enguany és Pena-roja, en la qual desplegarà un recorregut teatral que es desenvoluparà a l’interior de les cases del poble amb espectacles multidisciplinars per a tots els públics. Dins de la seua secció Íntims a la nit, el festival acollirà l’actuació estel·lar de Carmen París, una de les veus més singulars, íntimes i carismàtiques del nostre temps.

París al piano és l’espectacle amb el qual Carmen París omplirà de música i d’art la nit del dissabte 8 d’agost del festival sota l’històric marc del claustre gòtic del Santuari de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja. La jota aragonesa fusionada amb el jazz, la música andalusí, el flamenc i altres corrents musicals d’articular el concert d’esta artista inclassificable nascuda a Tarragona el 1966 i criada a Utebo (Saragossa).

Guardonada amb el Premi Nacional de Músiques Actuals 2014, concedit pel Ministeri de Cultura per elevar la jota “a nivell internacional” amb una veu “excepcional i irresistible”, París al piano és un espectacle íntim en què Carmen París no amague res. Una confessió irrepetible que recorre la nostra música i arrels per combinar-les amb mestria amb arrels de terres llunyanes i donar sentit al seu art i a la forma que té d’entendre la vida mateixa. Sola, acompanyada únicament de piano, desgrane el millor del seu repertori. Cançons que el temps ha assentat i ha donat cos en uns casos i altres que conserven la frescor del mateix moment en què van ser escrites.

Carmen París ha publicat quatre discos dels que ha vingut prop de 90.000 còpies i en els que han deixat el seu art músics tant nacionals de l’alçada de Chano Domínguez, Jorge Pardo, Javier Colina, Eliseo Parra, Santiago Auserón, Diego Morao o Juan Manuel Cañizares, entre altres, com internacionals com George Garzon o Joel Rosenblatt.

Més informació: | |