El Matarranya acull un stage de Bike Trial sota la batuta de Ferran Escudero

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 23 de juliol de 2015 .
Etiquetes:

El Matarranya ha acollit durant el mes de juliol un Stage de Bike Trial sota les ordres del professional Ferran Escudero. Entre el dilluns 13 i el divendres 17 de juliol, el Park de Bike Trial del Club Trial Matarranya i l’entorn natural de la Capelleta de Sant Cristòfol de Vall-de-roures ha albergat diferents sessions formatives per a polir les nocions sobre la bicicleta de trial. Un stage que ha comptat amb la participació de 6 pilots arribats del Matarranya i del Baix Aragó.

Durant la sessió de dijous, Ràdio Matarranya va estar amb els pilots i el propi Ferran Escudero, qui va explicar als micròfons que “este stage consisteix en mostrar les bases del trial de bicicleta. Els alumnes que tenim aquí tenen bastanta base i ara anem polint algunes nocions del trial de cara a la competició, aprofitant que l’estiu està prou parat i sempre fa falta millorar alguna cosa”. Durant les sessions s’han assajat passos, salts més llargs, salts més alts, passos tècnics… tocant-ho tot. A la vegada, Escudero va concretar que “el nivell que tenim aquí quant a bicicleta està prou bé. Sense anar més lluny, tenim al campió del món, a l’Abel (Mustieles)”, cosa que ajude a motivar els pilots.

Pel que fa a algunes qüestions com ara el salt natural que fan molts pilots de la bicicleta a la moto, Escudero va entendre que “hi ha de tot. A mi m’han preguntat moltes vegades quan me passaré a la moto. Sembla que el trial en bicicleta sigui més inferior, com si el motor fos per als bons. Però s’ha arribat a un nivell de professionalització” que molts pilots “ja no es passen. El meu esport és la bici de trial. No se’m passa pel cap saltar a la moto”. Molts pilots es queden i professionalitzen amb la bicicleta. “Quan tens un nivell maco és una altra història i no trobes en falta la moto”, va entendre Ferran Escudero.

Poder viure de la bicicleta ja és una altra història, sobretot “en un país on només es dóna importància als esports de massificació”. Encara així, “sempre trobes ajudes del poble, d’alguna empresa, que t’ajuden a que no hagis de pagar per a competir aquell any. Però és molt complicat”. Pel que fa a l’stage, Escudero es va mostrar molt satisfet del grup que s’ha fet i la bona acollida que ha rebut.

Més informació: