La música continua amb el seu protagonisme a Morella amb el concert de la Filharmònica de Colònia

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 24 de juliol de 2015 .
Etiquetes: ,

La música continua amb un gran protagonisme a Morella. Si durant tota aquesta setmana la localitat ha acollit el IV Early Music Morella, demà tindrà lloc el concert de l’Orquestra de Cambra Filharmònica de Colònia. D’aquesta manera, Morella continua acollint actuacions amb músics amb un gran prestigi internacional.

La regidora de cultura, Rocio Querol, assenyala que “la música ha tingut un gran protagonisme aquesta setmana amb el IV Early Music Morella, que ha sigut un gran èxit a tots els nivells, i ara, la gira de la prestigiosa Filharmònica de Colònia es deté en la nostra localitat perquè puguem gaudir d’un altre gran concert”. A més, la regidora afirma que “la dinamització cultural de la localitat és molt important, ja que aquest tipus d’esdeveniments tenen un impacte econòmic que repercuteix positivament a Morella”.

L’Orquestra de Cambra de la Filharmònica de Colònia realitza més de 300 concerts anuals per tot el món. Aquest any es deté a Morella, per realitzar un gran concert de música clàssica a la Basílica Arxiprestal.

Cal recordar que durant gairebé una setmana, Morella ha tingut concerts de música antiga, en llocs emblemàtics de la ciutat, com les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella, la Basílica Arxiprestal, el Teatre Municipal o el convent L’Early Music Morella va començar dissabte amb, “Mística”, a càrrec de Capella de Ministrers, amb Carles Magraner, Abel Abramóvitx i la soprano Catherine King. Diumenge, el protagonista va ser Manuel Vilas, amb l’arpa, i dilluns, C.González & Mabel Ruiz, amb la viola de mà. Dimarts va tenir lloc una doble sessió, amb Begoña Olavide, a la vesprada, i el gran concert “Música i poesia tradicional i aràbic-andalusina”, que va comptar amb la participació del percussionista guanyador de 4 premis Grammy’s, Glen Vélez, al costat de Carles Dénia, Aziz Samsaoui, Silke Gwendolyn Schulze i Eduard Navarro. Dimecres va tenir lloc el primer concert al Convent de Sant Francesc, amb l’actuació “La mística i el renaixement espanyol” i ahir, “La dansa de la mort” tancarà el festival.

A més, la música seguirà tenint un gran protagonisme en el mes d’agost, amb dues cites que també tenen un gran nivell i prestigi, com són el XXXII Festival Internacional de Música de Morella i el V Morella Sonora.

Més informació: |