Front comú per una N-232 de plenes garanties

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 3 d'agost de 2015 .
Etiquetes: ,

(AMPLIACIÓ)
Morella va acollir el passat dijous una reunió històrica. Més de 30 autoritats, alcaldes dels municipis de la N-232 de l’eix Alcanyís – Mont-roig – Morella – Vinaròs, directors generals de les conselleries de vertebració del territori del País Valencià i d’Aragó, diputats i diputades del Congrés per les circumscripcions de Castelló i Terol, senadors i senadores de tots dos territoris, diputats i diputades de les Corts Valencianes i presidents d’organismes supramunicipals, van mantindre una trobada i van firmar l’Acord de Morella per la N-232 i la A-68. A més, van crear una delegació formada per representants d’estos participants per concretar una reunió amb el Ministeri de Foment i exigir-li partides pressupostàries en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2016 per dur a terme la millora de la carretera. En esta delegació, els representants són Morella i Mont-roig.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, poble amfitrió, va destacar que “la trobada ha sigut molt positiva i representants de pràcticament totes les administracions i partits polítics ens hem unit per exigir la urgent millora de la N-232”. A més, va agrair la presència de tots els participants i va considerar que “per a tot este territori, afectat per una situació dramàtica com és la despoblació, la N-232 és la infraestructura més important i transcendental per al nostre futur”. En este sentit, va explicar que esta carretera “és l’únic eix de vertebració de les nostres poblacions i és la via d’accés als centres hospitalaris de referència, a Alcanyís i Vinaròs, i altres serveis bàsics, és fonamental per al turisme, la indústria, el comerç, etcètera”. A la vegada, va concloure que “els projectes de la N-232 necessiten una tramitació ràpida, partida pressupostària i calendari d’actuació”.

. La història que no acabe mai

Esta cimera va ser pràcticament la primera reunió del nou director general de mobilitat i infraestructures del Govern d’Aragó, José Gascón, qui va destacar que “s’ha plasmat la importància i la necessitat d’avançar en l’eix de les comunicacions d’Aragó cap a la mediterrània i espentar tots junts, independentment del color polític, demanant al Ministeri que no només pressuposte, sinó que execute les obres”. Gascón va apuntar que “Ràfels i Mont-roig són dels trams més antics que apareixen als pressupostos i que mai s’han executat. És una dinàmica que cal trencar”. Gascón va recalcar que Aragó i el País Valencià treballaran “per crear un front comú no només de les carreteres, sinó també del transport ferroviari”. En la mateixa línia es va referir Carlos Domingo, director d’obres públiques de la Comunitat Valenciana, que va defensar que “la N-232 és l’únic eix que tenen estos pobles. La N-232 és la vida per a esta comarca”.

També va haver molta unanimitat entre els alcaldes de la N-232. En esta línia, l’alcalde de La Sorollera, Antonio Arrufat, va concretar que “la valoració és millor impossible. El missatge és que hem d’anar tots a una, vigilant els Pressupostos i fer veure a aquell que governe que es posen els quartos i l’acabem”. També es va referir a la mateixa N-232 l’alcalde de Mont-roig, Jasa Guarc, qui va entendre que a Saragossa i a Morella “s’han viscut dos reunions molt satisfactòries. La intenció no és altra que demanar al Ministeri que es mantinguen les actuacions i que en vinguen de noves perquè la N-232 sigue una realitat i serveixo per vertebrar el territori”. Des de Comarca del Matarranya, el seu president, Rafa Martí, també va considerar “molt bona” la reunió, apuntant que “s’ha arribat a l’acord d’instar al Ministeri de que es continuen les obres de la N-232 i es reparen els colls d’embut que tenim a la Vall d’en Lluna i el Port de Querol”.

De cara a les pròximes hores podríem tindre novetats amb la publicació de l’esborrany dels Pressupostos Generals de l’Estat.

Més informació: |