El Matarranya demane les inversions pendents a la A-1414 al seu pas per les Crestes

comarquesnord.cat . Mont-roig . dimarts, 4 d'agost de 2015 .
Etiquetes: ,

La N-232 no va ser l’única carretera que es va posar damunt de la taula durant la cimera celebrada dijous a Morella. Aprofitant l’estada de José Gascón, el nou director general de mobilitat i infraestructures del Govern d’Aragó, els agents polítics del territori li van recordar les inversions pendents a la A-1414, la carretera que concentre més accidents al Matarranya. Esta carretera, que connecte Mont-roig i Vall-de-roures passant per Fontdespatla, s’ha convertit en el punt negre de la nostra comarca, concentrant bastants accidents sobretot a l’hivern. A la sinistralitat de les Cretes cal afegir els despreniments que es van patir el passat mes de març a la A-1414 en el seu primer tram. De fet, encara avui hi ha alguns obstacles senyalitzats a les portes de Mont-roig que no s’han retirat.

Sobre la carretera A-1414 va fer menció Francisco Esteve, alcalde de Pena-roja. Esteve va apuntar que “ens han presentat el nou director general. I li hem traslladat el problema d’esta carretera que connecte el territori. Ha hagut accidents. S’ha parlat de 12 accidents a l’últim any. Accidents per diferents motius. Però és cert que cauen quatre gotes i tenim problemes”. Esteve va entendre que per sort “no hem hagut de lamentar accidents greus, però no podem esperar. Ha passat tot el 2014, està passant el 2015, i esperem que abans del 2015 resolguem el ferm. S’ha demostrat que el que hi ha, en condicions de pluja, és molt perillós”. Sobre la N-232, Esteve va defensar que “esta setmana esperem conèixer la partida pressupostària per als pròxims anys”.

Satisfacció per la reunió celebrada a Morella. Al respecte, Francisco Esteve va remarcar que “ha segut una reunió molt important, agraint a l’ajuntament de Morella la seua disposició”. Una N-232 que Esteve creu vital per als pobles de les províncies de Terol i de Castelló. “Tots hem anat en la mateixa línia, que les obres de la N-232 no es paren i que es puguen desdoblar aquells trams de la N-232 que fan falta. És una carretera molt important, tant per a l’Aragó com per a València. Aquí sol tenim esta carretera, i és una prioritat absoluta”. Una carretera determinant per al turisme d’interior, però també per a l’economia de les empreses del territori com per al possible assentament d’empreses a estes comarques.

Més informació: |