José Luis Soro considere el desdoblament de la N-232 com “una qüestió d’estat”

comarquesnord.cat . Mont-roig . dimarts, 25 d'agost de 2015 .
Etiquetes: ,

El conseller de Vertebració de Territori i Mobilitat del Govern d’Aragó, José Luis Soro, es reunirà este dijous amb la seua homòloga de la Comunitat Valenciana per a “unificar una estratègia comú” i convèncer el govern central “de la imperiosa necessitat d’invertir pel desdoblament” de la carretera N-232. Així ho va anunciar en una entrevista concedida a Aragón Radio la setmana passada, on Soro va mostrar la seua “indignació” per l’últim accident mortal patit a Híjar, amb dos morts. “Això no pot seguir així. Cal resoldre-ho d’una vegada”, va entendre Soro. I és que el desdoblament de la N-232 i la millora de la via “serà una de les prioritats del departament”.

L’estratègia, segons va apuntar Soro en esta entrevista, passe “en primer lloc per buscar la complicitat i el treball conjunt amb els alcaldes de la zona i, en segon lloc, en establir sinergies amb el govern valencià”. Soro va afegir que “cal traslladar al govern central que el desdoblament de la N-232 cap a la Mediterrània no és cosa de Castelló i Terol, no és cosa d’Aragó i València, sinó que és una qüestió d’estat”. El conseller va recordar també la reunió que es va viure ara farà unes setmanes a Morella, dies abans que es presentés l’esborrany dels Pressupostos Generals de l’Estat, i on es va confirmar partida per continuar amb les obres de la N-232 al seu pas pel Matarranya.

En esta línia, Soro va remarcar que a Morella, convidats pel seu alcalde, “hi van assistir alcaldes aragonesos i el director general de la matèria competent. I ara tindrem una reunió amb la consellera d’Obres Públiques” de la comunitat veïna “per unificar estratègies”. Una estratègia que passe per “fer un front comú per convèncer al govern central de la imperiosa necessitat d’invertit en el desdoblament. Treballar conjuntament i trobar una solució en l’horitzó”, cosa que “ara no veiem”. A l’accident mortal que es va viure la setmana passada a Híjar cal sumar el recent sinistre que va registrar la N-232 a l’alçada de Torredarques, un tram actualment en obres que va patir un xoc frontal.

Més informació: |