El territori estudiarà integrar els grans projectes culturals creant un Festival del Matarranya

comarquesnord.cat . Mont-roig . dimarts, 1 de setembre de 2015 .
Etiquetes: ,

El Matarranya és un territori ric en cultura. Estrany és aquell mes que no hi ha alguna proposta cultural potent. Encara que per a especialment entretingut tenim l’estiu. Estan les Trobades Literàries, la Mostra de Teatre, el dia dels Calatravos, el Matarranya Íntim… Un munt de propostes culturals que el territori plantejarà unificar per crear un Festival del Matarranya. Així es va desprendre de la trobada que el passat 23 d’agost van compartir a Mont-roig la consellera de Cultura, Mayte Pérez, i el director general de Cultura del Govern d’Aragó, Ignacio Escuín, amb representants de la Comarca del Matarranya i ajuntament de Mont-roig. Trobada en la qual es va parlar de la possibilitat de crear línies de col·laboració entre el territori i la DGA en matèria de cultura per tal de potenciar una marca Matarranya a nivell cultural i promocionar-la per tota la comunitat.

Precisament, i sobre esta idea encara molt embrionària, va parlar Rafa Martí, que és el president de la Comarca. Martí va defensar que “hem traslladat a Govern d’Aragó els projectes estratègics en matèria de cultura, com ara el Festival Matarranya Íntim, la Nit en Blanc de Massalió, el Cicle d’Orgue… Els hem traslladat la possibilitat de crear un Festival del Matarranya que dure tot l’estiu i que pugue englobar el màxim de pobles. Que fos un gran festival integrador”. Un projecte interessant que buscaria ser acorde a la realitat d’esta comarca, integrant diferents propostes que en estes moments tenim i no descartant la possibilitat de crear-ne unes altres. El president de Comarca va afegir que “esperem que el Govern d’Aragó ens ajude. Pot ser que no sigue en diners, però sí en la publicitat, la promoció i l’organització”.

Des del Govern d’Aragó, Ignacio Escuín, que és director general de Cultura, va apuntar que la trobada a Mont-roig va ser “un primer contacte, una aproximació per dur a terme una sèrie d’accions amb l’ajuntament i la Comarca”, com ara la constitució “del Festival Matarranya, on tots els pobles vagen units”. També es va parlar de qüestions sobre el patrimoni cultural del Matarranya, com ara són els temples i els edificis monumentals de la nostra comarca. En esta matèria, Escuín va recordar que “tenim, per sort, una comunitat molt rica en patrimoni”, però que això obligue també a prendre accions per al seu manteniment. Des de Cultura del Govern d’Aragó van recordar que esta legislatura es posarà en marxa un Pla Estratègic de la Cultura “per en 4 anys recuperar el teixit perdut en tots els sectors culturals”.

Més informació: |