La Peñarbés repasse els seus 20 anys de vida a través d’un concert molt emotiu

comarquesnord.cat . Pena-roja . dissabte, 5 de setembre de 2015 .
Etiquetes: ,

L’any 1995, fruit de la passió per la música i la bona relació entre els veïns d’Herbers i Pena-roja, va nàixer la Banda Peñarbés. Una banda musical que s’ha fet gran i que el dissabte 5 de setembre ho va celebrar com cal. 20 anys no es fan tots els dies. I per a commemorar un aniversari d’esta magnitud, la Peñarbés va organitzar un concert molt especial i emotiu. A l’escenari de l’Edifici Multiusos de Pena-roja s’hi van pujar els actuals integrants de la banda, antics músics que han escrit part de la seua història, així com també els directors que han dut la batuta en este projecte i amics que ha anat fent esta formació al llarg del temps. Una proposta en escena que va tindre una excel·lent acollida i que va interpretar diferent cançons. Alguns d’elles prou emotives, com ara la que va obrir el recital: Alegria Agostense, la primera peça de carrer que va fer sonar la banda allà pel 1996. Un homenatge a Ernesto Perales, primer director de la Peñarbés, en pau descanse.

El concert es va allargar més de dos hores, fent un ampli repàs de les diferents etapes de la banda. A la batuta s’hi van passar amics i antics directors de la banda, com ara Javier Martínez Guillén, director de la Peñarbés en dos etapes i que dissabte va dirigir l’obra The rock. Guillén va recalcar que “és un orgull i estic molt content d’estar avui aquí”, i va afegir que “des del poble i des de l’associació de música estan fent una bona llavor. Me pareix increïble que un poble tan xicotet tingue la banda que té”. També es van mostrar molt emocionats els directors convidats, com ara José Manuel Martín, de la Banda Gaspar Sanz de Calanda, qui es va encarregar de dirigir l’obra La Storia. Martín va explicar que “poques bandes tenen el privilegi de celebrar 20 anys. I que et conviden és un autèntic luxe. He actuat moltes vegades amb ells. Tinc molta amistat amb la directora”. I celebrar estos 20 anys de vida amb un concert de retrobament “ha sigut una idea estupenda”.

El concert dels 20 anys va tindre molt bona acollida. Van assistir molts veïns de la vila, però també de pobles de la vora, amics d’altres comarques i inclús d’altres comunitats. Una actuació que va ser molt emotiva, i que es va plasmar en el discurs de la pròpia directora, Ana Reyes Palos, que es va emocionar. “Sempre us dic que este carro és vostre i és el moment de que agarreu les regnes i que remeu. La banda, amb els seus alts i baixos, està en un bon moment”, va dir dirigint-se als seus músics. També va tirar d’orgull de poble l’alcalde de Pena-roja, Paco Esteve, qui va recordar que “avui no sols celebrem 20 anys de banda. Són moltes hores d’assaig, moltes hores de companyia i d’educació musical que ajuden a mantindre les arrels i la cultura. La banda represente uns valors molt importants per al poble”. Durant l’actuació de la Banda Peñarbés hi va haver algunes sorpreses. Entre elles, la interpretació de Los sitios de Zaragoza, que va portar també jota amb l’associació Amics de la Música.

Més informació: |