LA FALSA: “Operació tornada”

Joan Carles Marcobal . 6 de setembre de 2015 .
Etiquetes: ,

A l’igual que els estiuejants ací estem en el que podria també anomenar-se ‘operació tornada’, és el que toca quan arriba setembre. Enrera deixem un agost intens en activitats i festes però també amb algun regust amarg. En primer lloc voldria dir-li adéu des d’ací a Ramón Pascual, qui ens va deixar aquest mes d’agost. Comença a ser una trista costum el fet de perdre un amic a cada estiu.

Recordant-lo a ell hem participat de moltes activitats de les quals sempre ens acompanyava, evidentment també les festives. Tothom esperem sempre les festes d’estiu i no vol dir per això que ens oblidem dels problemes ni de les inquietuds que la vida ens serveix en safata, el que passa és que necessitem, de tant en tant, una vàlvula d’escapament. Agafar un període de temps per aparcar els problemes i les injustícies que afecten el món no sols és legítim sinó a més a més necessari.

El fet de que gaudim i participem junt a amics i éssers estimats de les celebracions dels nostres pobles no vol dir, ni molt menys, que deixem de banda allò que ens preocupa del que està succeint a aquest món convuls que ens toca viure. Ens segueix provocant mala sang que s’empresone una dóna major que només vol procura’ls als seus nets el refugi d’una barraca, mentre se mantenen en peu les barbaritats urbanístiques del vora 100% de la costa espanyola.

I que a eixa mar Mediterrània que tan ens agrada prendre el bany moren a diari centenars de refugiats que fugen de la guerra i la mort amb la negligència d’una Europa insolidària. I podria seguir, ho podeu creure. En fi, de nou setembre.

Més informació: |