Beseit buscarà línies de col·laboració per a mantindre i millorar els seus entorns naturals

comarquesnord.cat . Beseit . dimarts, 8 de setembre de 2015 .
Etiquetes: ,

Un estiu més, Beseit i les seues zones d’aigua i d’espais naturals han estat dels grans destins per als veïns i visitants del Matarranya. La major part de dies, a mig matí, els accessos al Parrissal i la Pesquera han hagut de ser tancats perquè havien arribat al màxim de capacitat. Per a Juan Enrique Celma, l’alcalde de Beseit, “és una gran sort que tanta gent vingue al nostre municipi. Estem molt contents d’això. Però no hem d’oblidar que s’ocasionen diferents problemes”. Per això, “des de l’actual equip de govern estem mirant com solucionar-los. Tenim idees que pretenem posar en pràctica per a la pròxima campanya”.

La passada legislatura es va apostar per dur a terme la regulació d’accessos al Parrissal i a la Pesquera per tal, fonamentalment, d’evitar les massificacions i preservar este ric entorn natural. Segons Celma, “l’any passat a l’època estival es van registrar unes 60.000 persones sense comptar les que accedeixen a peu o en bicicleta. A més, cal afegir la gent que arribe a l’assut i al pantà de Pena. La suma total pot rondar entre els 80.000 i 90.000 visitants“, va considerar.

Des de l’ajuntament de Beseit, el seu alcalde entén que “a la recerca de solucions caldria implicar la Comarca del Matarranya, ja que no només estem donant servei a la gent i visitants de Beseit, sinó que els veïns i turistes de la resta de municipis també se’n beneficien”. Segons Celma, “mantindre en condicions estos entorns, tindre uns accessos controlats per evitar possibles problemes i millorar el servei comporte unes importants despeses. El Parrissal, la Pesquera o l’Assut són espais que aprofiten veïns de tota la comarca, de tal manera que crec que l’administració comarcal s’hauria d’implicar”.

Per este motiu, Juan Enrique Celma té previst sol·licitar una reunió amb l’actual equip de govern de l’entitat comarcal. Per al primer edil de Beseit, dels ingressos que ara mateix s’obtenen de la regulació dels espais naturals “només cobrim les nòmines del personal de control i neteja i les despeses de senyalització. Ens agradaria millorar estos accessos, els pàrquings i la difusió, i això no és possible amb els ingressos que obtenim. Per això hem de buscar altres fórmules de finançament”.

Per un altre costat, des de l’ajuntament de Beseit es considere que hi ha un altre espai, concretament l’entorn del Pantà de Pena, que caldria millorar, regular i difondre’l. Per això, i segons Celma, “tinc previst reunir-me pròximament amb el consistori de Vall-de-roures, ja que som els dos municipis implicats directament en este espai juntament amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. Crec que és un espai que té moltes possibilitats”. Una de les dades que demostre la importància d’estos espais naturals de Beseit és que la paraula Parrissal és la més buscada a Google en referència al Matarranya.

Més informació: |