Morella ja té una gran explanada a l’Alameda per als gossos

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 11 de setembre de 2015 .

Una de les zones on estava previst instal·lar horts urbans a Morella ja està habilitada per als gossos. Es tracta d’una gran esplanada de tres alçades, propera al col·legi Verge de Vallivana i al Centre Esportiu Jaume I, on estos animals domèstics podran anar en llibertat. Era una de les accions previstes en el pla de convivència que es llançava a final de juliol a la localitat. A més, de moment està en fase de proves i s’espera les suggerències dels propietaris de gossos per habilitar nous espais i instal·lar complements.

A la zona alta del Prat de l’Alameda, prop del dipòsit, s’està estudiant habilitar un altre espai. Es recorda que també hi ha que arreplegar els excrements a esta zona tancada.

L’espai ja estava acotat per la iniciativa dels horts urbans. Així, poder ficar en marxa esta zona ha estat més fàcil del que estava previst i ja hi han propietaris que han anat amb els seus gossos per gaudir d’este nou punt. Per altra banda, entre les mesures va estar la instal·lació d’uns panells informatius a l’Alameda. La nova normativa, com ja apareixia en l’anterior, obliga a portar als gossos nugats a la localitat, tant en el casc urbà, com al passeig de l’Alameda. Així com també l’obligatorietat d’arreplegar els excrements dels animals.

Les valoracions fins al moment són positives i els veïns estan complint, ja ho feien la majoria abans, les indicacions, tot i alguna excepció. També es segueix recordant la importància de la conscienciació dels propietaris de gossos, tot i que la majoria respecten les normes. La xifra de gossos a Morella s’ha incrementat molt en els últims anys i l’objectiu és crear un marc de convivència.