Morella reivindica major protagonisme de les administracions locals i agents del territori per generar oportunitats en les jornades de “LIFE Renaix el Bosc”

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 17 de setembre de 2015 .
Etiquetes:

El secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, el director general de Medi Natural, Antoni Marzo, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han inaugurat avui la jornada tècnica del projecte “LIFE Renaix el Bosc”. En ella, s’ha reivindicat un major protagonisme de les administracions locals, els agents socials i la gent del territori per generar oportunitats. Morella acull entre avui i dissabte aquesta cita que debat sobre la restauració ecològica dels hàbitats degradats i que congrega importants ponents i més de cent persones.

El primer edil morellà assenyalava que “els municipis ens oferim per participar i ser nous protagonistes en la gestió dels recursos dels nostres boscos. Volem participar amb agents socials, econòmics i propietaris privats i revertir el poc protagonisme que hem tingut al llarg de tants anys. Hem de teixir entre tots un futur amb una major conscienciació i coordinació d’accions, per canviar els problemes mediambientals per oportunitats per al territori”. A més, afegia que “les comarques d’interior tenim una gran riquesa mediambiental i un gravíssim problema de despoblament. Volem que els nostres boscos siguen generadors d’oportunitats i anant tots junts ho podem aconseguir, perquè tenim una gran riquesa i biodiversitat”. Per la seva banda, el secretari autonòmic apuntava que “cal fer les coses d’una altra manera, en el que té a veure amb la gestió i aprofitament forestal. El que es debat en aquestes jornades no té res a veure amb limitar la qualitat de vida de la gent. Nosaltres, quan parlem de sostenibilitat i ecologia parlem d’oportunitats”.

Cal recordar que el projecte “LIFE Renaix el Bosc” pretén la recuperació de forma ecològica dels hàbitats degradats de la zona nord de la província de Castelló. Les jornades combinaran les conferències o taules rodones amb la projecció d’un documental sobre aquest projecte i visites a les parcel·les on s’està desenvolupant. A més, aquests dies s’aprofundirà en la restauració de la biodiversitat i els serveis d’ecosistemes, en la dels espais degradats o en la bioenginyeria. A més, es mostrarà el treball que s’està duent a terme en altres zones LIFE i es realitzaran visites guiades per Morella i pels espais naturals en els quals està treballant aquest projecte.

Més informació: