LA FALSA: “La part humana de la Fira”

Joan Carles Marcobal . 20 de setembre de 2015 .
Etiquetes: , ,

Morella acaba de celebrar l’edició 759 de la seua Fira. Imagino que l’origen d’aquests esdeveniments tenia com a finalitat la transacció, la compra i venda sobretot de ramat de les diferents espècies susceptibles de ser explotats i traure’ls rendibilitat. I a ben segur que alguna compra-venda encara es fa, tot i haver més ramat destinat a exposició que a altra cosa.

Però potser l’apartat més destacat avui en dia de la celebració d’una Fira radica en la relació humana, a un esdeveniment firal, ja siga el de Morella o qualsevol altre poble, s’hi arrimen gran quantitat de persones del sector els quals en nombroses ocasions només es troben a cada fira. Allí es donen cita agricultors i ramaders per celebrar la trobada és clar, però també per comentar l’evolució del sector agropequari, amb els seus problemes i vicissituds.

Els professionals organitzats en associacions i organitzacions sindicals aprofiten la trobada per reivindicar solucions i garanties de millora per al món agrari i ramader. Però també es dóna cita gent aliena al mateix que desitja conèixer un món per a ells desconegut, conèixer altres activitats i treballs gràcies a les exhibicions organitzades a l’efecte com puguen ser els concursos de gossos d’atura o les demostracions de l’esquilada d’ovelles, tasques ben desconegudes per a molta gent.

Independentment de la relació que es puga tenir amb el món del camp el que més destaca de la celebració d’una fira és l’afluència de visitants que es compten per milers als pobles amfitrions revitalitzant l’economia local.

Més informació: | |