L’Ajuntament de Morella continuarà amb la seva aposta per les ajudes a la compra dels llibres de text

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 21 de setembre de 2015 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Morella continuarà ajudant a les famílies en la compra dels llibres de text. El Ple ha aprovat l’adhesió al nou Pla impulsat per la Generalitat Valenciana, que pretén crear un sistema de banc de llibres i ajudes com el que s’ha establert a Morella. Les famílies han de guardar els tiquets de compra dels llibres i tornaran a rebre una ajuda inicial per la compra d’aquests en el municipi i una final si els llibres poden reutilitzar-se. D’aquesta manera, es crea el banc de llibres, que a Morella ja té tres anys de vida i està funcionant a la perfecció.

La regidora d’educació, Judit Garcia, destacava que “l’Ajuntament de Morella, els centres educatius i les AMPAs portem anys treballant en la creació d’un banc de llibres i pensem que els resultats fins ara són molt positius”. A més, afegeix que “el banc de llibres i les ajudes a la compra de llibres de text són un element de cohesió per a les famílies de Morella i en una situació econòmica com l’actual, cal fer un esforç perquè hi ha moltes despeses”. Per això, valora de manera “molt positiva” la decisió del Consell de posar en marxa un sistema d’ajudes similar al de l’Ajuntament de Morella i que tan bé ha funcionat aquests anys. En aquest sentit, indica que “les administracions han d’ajudar a les famílies i facilitar l’escolarització dels xiquets i xiquetes i el nou Consell ha donat un gir de 180º en aquestes polítiques”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Morella continuarà prioritzant l’educació, amb polítiques de diversa índole, com la gratuïtat de l’Escola Infantil, les ajudes als llibres de text o altres serveis com el Club o al Casal Jove.

El Pla Municipal d’Ajuda per als Llibres de Text té el doble objectiu d’ajudar a les famílies en aquesta despesa anual i el de fomentar una cultura favorable a l’intercanvi i l’aprofitament dels recursos i, per tant, que aquests llibres entren a formar part del banc de llibres impulsat per l’AMPA, la direcció dels centres educatius i l’Ajuntament. A final de curs els llibres que es troben en bon estat poden ser entregats i un cop revisats, passen a formar part del banc de llibres. Amb això, es pretén crear consciència de reciclatge i reutilització dels recursos en els més joves, i també s’aconsegueix un estalvi molt important per a les famílies i un millor ús d’aquest material per part dels alumnes.

En aquest curs, l’Ajuntament de Morella també costejarà uns llibres de text que ha comprat l’AMPA per completar el banc de llibres.

.El Club
D’altra banda, el Centre Jove, conegut com a Club a Morella, començarà demà. Aquest servei també és important per als alumnes i les alumnes i per als pares, ja que permet que els menuts aprenguen i es divertisquen i que ajuda a la conciliació laboral de les famílies. Com és habitual, el Club obrirà de dimarts a divendres, de 18 a 20 hores, i dissabtes i diumenges, de 17 a 20 hores.

Més informació: |