Forcall serà la Seu de les IV jornades d’estudi sobre la festa de Sant Antoni

comarquesnord.cat . Forcall . dimarts, 22 de setembre de 2015 .
Etiquetes: , ,

La Confraria de la Santantonà i l’Ajuntament de Forcall organitzen les IV Jornades d’Estudi de la Festa de Sant Antoni, amb l’objectiu de treballar en el coneixement d’una de les festes més celebrades arreu del país, amb un ric bagatge de manifestacions festives. Les jornades es volen apropar a tots els components culturals relacionats a la festa.

Les anteriors edicions d’aquesta trobada, que ha reunit associacions i centres d’estudi, investigadors i persones vinculades a l’organització de celebracions locals, van tenir lloc a Ascó, Manacor i Canals.

I és que la festa de Sant Antoni també és altre tret que agermana territoris de València, Catalunya, Mallorca, i Aragó. El foc, els dimonis, els animals. Semblants, però tots diferents. Forcall, té declarada la seva festa de Sant Antoni, com Bé D’Interés Cultural de carácter immaterial, i molts estudiosos s’han fixat ben sovint en ella, no sols pel que es veu i viu intensament, si no pel simbolisme que amaguen molts dels rituals d’aquesta ancestral celebració.

Ara serà l’encarregat d’organitzar aquestes jornades, quin termini per a la presentació de comunicacions ja ha començat. El termini màxim de presentació de resums, serà el 15 de novembre. El termini de presentació de les comunicacions, el dia 8 de desembre de 2015. Les jornades tindràn lloc el 8 i 9 de gener, abans de la gran festa de l’hivern.

Més informació: | |