Vilafranca ofereix una conferència al voltant de l’Alzhèimer

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 24 de setembre de 2015 .
Etiquetes: ,

La Residència de la Gent Gran de Vilafranca, gestionada per la Fundació Gerón, ha organitzat un xerrada de sensibilització al voltant de l’Alzheimer, aprofitant el día internacional d’aquesta malaltia que es celebra el 21 de Setembre. El Saló d’Actes “Explorador Andrés” de la pròpia Residència, va ser el marc per a la celebració de l’activitat que s’omplia al complet, tant amb la presència de residents i personal del propi centre com amb públic en general.

Amb la presència de la directora de la Residència, Beatriz Esteban, de la Psicòloga Betlem Pons, de la TASOC, Zaira Fabregat i la pròpia conferenciant, s’iniciava l’acte. Laura Melià, de l’associació de Familiars Malalts d’Alzheimer de Vinaròs va explicar moltes qüestions al voltant de l’Alzheimer. Entre elles la importància d’un diagnòstic precoç de la malaltia.

L’Associació AFA, als Centres de Día i Unitats de Respir que gestiona, treballa amb tractament no farmacològic, obtenint uns bons resultats.

És molt important saber cuidar als malalts d’Alzheimer. És a més una de les principals preocupacions de les families, quan s’assessoren al voltant d’aquesta malaltia.

L’Alzheimer és una demència. Existeixen diferents tipus de demències. La conferènciant va voler deixar clara aquesta qüestió i abordar també posteriorment la malaltia d’Alzheimer amb profunditat.

La Residència de la Gent Gran de Vilafranca està celebrant les “Jornades de l’Alzheimer”amb diferents activitats al llarg de tota la setmana. El dilluns va tindre lloc la projecció del documental “Bicicleta, cuchara, manzana”, film que arreplega el procés vital i la lluita de Pasqual Maragall i la seua família contra l’Alzheimer. El dimecres tenia lloc aquesta xerrada de Laura Melià i dijous es realitzen dinàmiques de sensibilització.

Més informació: |