El CRA Celumbres, preocupat pel descens d’alumnes al nou curs

comarquesnord.cat . Cinctorres . dijous, 24 de setembre de 2015 .
Etiquetes: ,

El CRA Celumbres, que inclou als col·legis públis de Cinctorres, Portell i Castellfort, ha començat el curs 2015-2016 amb la preocupació pel descens en la matrícula d’alumnes respecte a l’any passat. El Col·legi Rural Agrupat, compta amb 13 alumnes menys que el curs anterior i, encara que al present exercici aquest fet no ha tingut cap repercursió respecte al número d’unitats a les respectives escoles, si ho podría tindre en un futur proper. I és que Portell, si no es produeixen noves matriculacions, podría perdre l’unitat d’Infantil, fet que afectaría a tot el conjunt del CRA Celumbres.

Actualment, el CRA Celumbres compta amb mestres fixes als diferents centres i a altres que es desplacen a Cinctorres, Portell i Castellfort. Pel moment i en aquest curs, els tres centres compten amb dues unitats a cadascun d’ells.

Com és habitual a tots els centres d’ensenyament públics, als mesos de setembre i juny només hi ha classe pel matí. A partir de l’1 d’octubre la situació canviarà i comencen les classes per les vesprades. Al CRA Celumbres, els dimecres per la vesprada no hi ha classe i s’aprofita per fer reunions organitzaves.

A més, el Col·legi Rural Agrupat Celumbres organitza activitats comuns per als tres centres que l’integren. Algunes d’elles, com les festes finals de cadascun dels trimestres, es celebren cada vegada a un municipi diferents, comptant amb un sistema rotatiu.

El CRA Celumbres ha iniciat el curs, pel moment amb normalitat als centres de Cinctorres, Portell i Castellfort però amb la gran preocupació per la baixa quantitat d’alumnes amb la que es poden trobar en un futur que estar molt a prop.

Més informació: |