Satisfacció del sector turístic per la bona resposta que ha generat Moto GP

comarquesnord.cat . Alcanyís . dimarts, 29 de setembre de 2015 .
Etiquetes:

El Gran Premi de Motociclisme celebrat l’últim cap de setmana a Motorland Alcanyís ha tancat la temporada turística d’estiu al Matarranya. Una campanya, per cert, que el sector turístic de la nostra comarca ha afrontat amb optimisme i ha catalogat de positiva. I és que l’estiu (sobretot l’agost) ha estat especialment bo per al món de l’hostaleria i l’allotjament. Segurament no tant el mes de juliol, on els excessos de calor han motivat el turista a buscar el mar i la platja. Però el mes d’agost, i la primera quinzena de setembre, han estat positius per a un Matarranya que s’ha consolidat com un destí rural i d’interior. Una campanya que s’ha tancat amb la celebració d’este Moto GP, tot i que encara queden algunes dates importants per a la fluctuació de turisme, con són el Pont del Pilar, Tots Sants i, si el temps és més capriciós, la campanya de bolets.

En este sentit, José Higueras, president de l’Associació d’Empresaris del Matarranya, va recalcar que “este cap de setmana hem tingut molt de moviment. Crec que és el cap de setmana més fort per al Matarranya i el Baix Aragó de tot l’any. Tots fem curt. Si tinguérem més habitacions, més habitacions ompliríem”. La sensació és de satisfacció. “Estem cansats, evidentment, però molt contents”, va afegir Higueras. El president dels empresaris va recordar que “alguns dels clients que tenim estos dies, quan marxen, directament ja et diuen que ens veurem l’any que ve. És un públic molt fidel”. Sobretot, això passe més entre les persones vinculades a equips i marques de competició, ja que el Baix Aragó no destaque precisament per tindre una oferta molt extensa. Durant estos dies, sobretot divendres i dissabte, la pernoctació al territori ha estat molt elevada.

D’alguna forma, el Moto GP ha posat el punt i final a la campanya d’estiu. Temporada que el propi president dels empresaris va catalogar de positiva. “Els associats amb els quals hem parlat ens han dit que hi ha una mica més de moviment. Ha estat millor que l’any passat i ha segut un estiu bastant bo. Pareix que els viatgers estan una mica més animats i anem remuntant”. Agost, coincidint amb les Festes Patronals, ha segut especialment bo per al sector turístic. “Així com juny i juliol són dos mesos en els que cal lluitar molt, agost és el mes del turisme. També ho és setembre, que es tanque amb este Gran Premi”, va incidir Higueras. Per al mes d’octubre també s’esperen alguns dies forts, vinculats sobretot en festivitats com el Pont del Pilar i Tots Sants. A més, sempre quan se’n fan, també trobem bastant de turisme associat a l’oferta micològica.

Més informació: