Compromís per Vilafranca celebra la primera assemblea participativa i oberta a tota la població on es va fer balanç dels primers mesos de la legislatura

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimarts, 29 de setembre de 2015 .
Etiquetes: , ,

Compromís per Vilafranca va celebrar la primera assemblea participativa este dissabte per la vesprada. En l’acte, obert a tota la població, es va fer balanç dels primers mesos de la legislatura, detallant quines són les tasques que s ́han dut a terme fins ara i obrint a debat quines haurien de ser les properes feines a fer.

Entre les tasques dutes a terme, el regidor de Comerç, Indústria i Agricultura destacar l’organització de la visita del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent. En esta visita el regidor de Compromís, Francesc Monfort, va presentar la proposta per a la creació de la Taula per la Recuperació Industrial i demés Sectors Econòmics (TRISE+1000), proposta que va comptar amb el recolzament absolut del conseller Climent.

Dins de l ́àrea d ́Educació, el regidor Jorge Sorribes va abordar la sol∙licitud del batxillerat a Vilafranca, tema va ocupar bona part l ́assemblea. Des de la regidoria d ́Educació es va clarificar l ́estat actual del procés, explicant que l ́assumpte es troba en una fase molt inicial de negociació. La demanda naix des del Consell Escolar Municipal, el qual encomana un informe a l ́IES Vilafranca per tal d ́analitzar la situació i la possibilitat d’instaurar el batxillerat a Vilafranca. Sorribes destaca que este informe ja ha sigut enviat a la Conselleria d ́Educació, junt a la petició d ́una reunió formal amb el conseller d ́Educació, Vicent Marzà. L ́assemblea remarcà que és necessari sensibilitzar a la Conselleria de quina és la situació a Vilafranca; un poble d ́interior amb comunicacions deficients i on no es poden aplicar els mateixos ratios d ́alumnes per aula que els que s’apliquen a una gran ciutat.

A més es va parlar del funcionament del pla per a la gratuïtat dels llibres de text. En este sentit la Conselleria està negociant amb les Diputacions l’abonament de la seua part, per la qual cosa encara no es coneixen les dates concretes de posada en marxa. A grans trets, el pla estableix que els pares dels alumnes seran reemborsats amb un màxim de 200€, dividits en dos pagaments, i a canvi cediran els llibres a un banc de llibres, que estarà supervisat per l’AMPA.

D’altra banda, el regidor Francesc Monfort està gestionant l ́organització de la visita que farà a Vilafranca l ́eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, el proper mes de novembre. A més, el grup municipal Compromís està treballant per poder dur a terme activitats formatives al voltant de temes com les incubadores d ́empreses o les cooperatives agràries, per exemple Biopenyagolosa COOP CV.

Més informació: | |