Morella continua amb el compromís ferm de destinar el 0,7 al Tercer Món en 2016

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 21 d'octubre de 2015 .
Etiquetes:

El Consell de Solidaritat s’ha tornat a reunir per analitzar diferents temes d’importància per al municipi i la cooperació del mateix amb projectes per al Tercer Món. Així, els membres d’aquest organisme han proposat les bases que regiran la concessió d’ajudes del 0,7% del pressupost municipal. Aquestes ascendiran a 13.500 euros i els requisits s’aprovaran en el ple ordinari que se celebrarà demà.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca que “els morellans i morellanes tornem a demostrar que som un poble solidari i, de nou, es destinarà el 0,7% del pressupost municipal a la cooperació”. A més, afegeix que “Morella és molt solidària i sempre està compromesa amb les situacions desfavorables que pateixen molts països subdesenvolupats, a través dels quals es col·labora amb diferents campanyes anuals o amb el 0,7%”. El consistori manté la xifra de 13.500 € de l’any passat. Blasco explica que “es podria contribuir al desenvolupament del Tercer Món, si tots aportàrem este percentatge”.

Gràcies als fons del consistori, en els últims anys s’han dut a terme projectes que han millorat les infraestructures, les prioritats socials, necessitats bàsiques, s’ha fomentat la preservació del medi ambient i s’ha contribuït a la reducció de la injustícia social ia les millores de les condicions de les dones, en diferents països d’Àfrica i Sud-amèrica. Les organitzacions que pretenen accedir a aquestes ajudes, s’han de comprometre a realitzar un esforç per donar-se a conèixer, a augmentar l’oferta lúdica de la localitat i realitzar campanyes de sensibilització. Aquest requisit també permet gaudir d’activitats solidàries i culturals durant tot l’any a Morella, organitzades per diferents ONG.

Més informació: