Ramaders i administració tracten de la problemàtica del sanejament

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 21 d'octubre de 2015 .
Etiquetes:

L’Oficina Comarcal Agrària ha sigut el marc, aquest dimecres, d’una reunió per abordar la problemàtica de les campanyes de sanejament per a l’eradicació de la tuberculosi. De la preocupació que el tema desperta entre el sector donava bona prova la gran quantitat de ramaders que va acudir a la cita.

 

Ramaders i Administració tracten de la problemàtica del sanejament

"Vicent Marzà anima als ramaders a fer multiplicadores a la comarca", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

El malestar dels ramaders ve donat per què, en el darrer any, ha augmentat molt el nombre de positius en la prova de la intradermotuberculització , que no sols obliga al sacrifici de l’animal, també bloqueja l’explotació. El test que s’aplica és el mateix en tot l’Estat i d’acord amb les directives europees, però el càstig sembla massa gros per al ramader que deu immobilitzar l’explotació a l’espera dels resultats de l’anàlisi. En alguns casos el resultat de l’analisis del gangli dels animals sacrificats ha donat negatiu, el que popularment es conèix com a “un fals positiu”

Als Ports es pot dir que són pocs animals els que han eixit positius, però estan molt dispersos, per tant afecte a moltes explotacions. L’administració considera del tot imprescindible eradicar la malaltia per a no comprometre el futur de les exportacions, ja que hi ha queden pocs països on encara persisteix la tuberculosi bovina i la competència cada dia serà més forta perquè hi haurà més animals al mercat.

En la reunió també es va tractar de la possibilitat que siga la fauna salvatge la que contagie la malaltia.

Més informació: