El morellà Artemi Rallo és el cap de llista socialista al congrés per Castelló

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 21 d'octubre de 2015 .
Etiquetes: , , ,

20151021_artemirallollinkedin_400x400El candidat socialista al Congrés i cap de llista per la província de Castelló, Artemi Rallo, ha recordat que, en poc més de 100 dies de Govern amb Ximo Puig, la Generalitat “és un clar exemple del que podria arribar a ser aquest país amb un govern progressista i amb Pedro Sánchez com a president del Govern “.

D’aquesta manera, Rallo ha posat en valor el programa electoral amb què els socialistes es presenten a les eleccions generals del pròxim 20 de desembre (20-D) perquè, segons ha assenyalat, “on governen els socialistes es governa amb fets i prenent mesures per que la societat sigui més justa i tots, sense cap exclusió, tinguin les oportunitats que es mereixen “.

En aquest sentit, ha lamentat que mentre els governs del PP han creat una Comunitat i una Espanya plena de desigualtats i injustícies, amb les majors retallades en Educació, Sanitat i Serveis Socials, amb la implantació d’una reforma laboral que ha afavorit els acomiadaments, permetent l’exili dels nostres joves, “aquí, a la Comunitat Valenciana, en tan sols 100 dies un govern progressista ha tornat la dignitat a les institucions i als ciutadans i ciutadanes”.

Així ha citat algunes de les mesures ja implantades a la Comunitat i que formaran part del programa electoral dels socialistes, com és garantir l’accés a la Sanitat universal; l’eliminació del copagament farmacèutic i als discapacitats; l’elaboració d’una llei sobre la funció social de l’habitatge; el pagament de més de 70 dels 230 milions promesos en ajudes a l’habitatge; la paralització dels desnonaments a persones en risc d’exclusió social; la gratuïtat de
els llibres de text, l’ampliació de les beques menjador o la gratuïtat en l’educació de 0 a 3 anys “.
D’aquesta manera, Rallo ha incidit que el programa amb el qual els socialistes es presenten a les pròximes eleccions aposta per “l’reformisme enfront de la inacció, per l’exemplaritat davant la connivència amb la corrupció i pel diàleg enfront de la imposició i l’autoritarisme “. En aquesta línia, ha recordat que es tracta d ‘”un contracte amb la ciutadania, que cal complir, tal com ho està fent Puig al capdavant de la Generalitat Valenciana. No anem a comprometre’ns amb res que no pensem que podem fer”, ha puntualitzat.

Així mateix, ha destacat que es tracta d’un projecte dirigit a donar resposta als quatre grans desafiaments a què s’enfronta el nostre país, com són la lluita contra la desigualtat, la millora de la convivència entre generacions i entre territoris, tornar la confiança en les institucions i oferir oportunitats als ciutadans.

Finalment, ha volgut posar en valor un programa que, segons ha assenyalat, “és un projecte de futur en el qual han participat més de 700 experts de tots els àmbits, que compta amb les aportacions de la societat civil, associacions i col·lectius, així com ONG i que ara s’obre a un procés de participació en què 200.000 militants podran esmenar aquest text així com qualsevol ciutadà podrà aportar suggeriments “. Per tant, ha recalcat “aquest és el nostre compromís de futur amb els ciutadans per avançar amb bases sòlides apostant per les grans reformes que necessitem, perquè hi ha una altra alternativa a les polítiques injustes del PP i aquí a la Comunitat Valenciana, amb Ximo Puig, ja ho estem vivint”.

Més informació: | | |