Els propietaris afectats pel BIC Valltorta-Gasulla es mostren contraris a la protecció

comarquesnord.cat . Catí . dissabte, 24 d'octubre de 2015 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

El local de l’Escola de Música de Catí, albergava una reunió de la Plataforma per paralitzar el BIC (Bé d’Interès Cultural) del parc cultural “Valltorta-Gasulla”, impulsada principalment des d’Ares del Maestrat, que és el municipi més afectat per aquesta qüestió. Hi han més, Albocàsser, Tírig, Catí, les Coves de Vinromà i una part del terme de Morella. La reunió a Catí servia per posar de manifest davant dels propietaris d’aquesta població afectats pel BIC del parc cultural “Valltorta-Gassulla”, de les diferents qüestions que poden ocurrir si es declara finalment el BIC. Des de la plataforma es considera que les afeccions que genera la figura de protecció son més bé negatives.

Son molts els entrebancs amb els que es poden trobar els propietaris, segons es comunicava per part de la Plataforma per paralitzar el BIC “Valltorta-Gassulla”. Sembla que per poder fer qualsevol actuació en un terreny qualsevol afectat pel BIC al parc cultural, serà necessari el permís d’administracions superiors i no únicament dels Ajuntaments.

L’actual situació del procés de BIC (Bé d’Interés Cultural) va ser explicada als veïns de Catí assistents a la reunió. Al mateix temps, la intenció de la Plataforma per intentar buscar solucions i paralitzar el BIC.

La reunió informativa de Catí, s’uneix a un altra que es va celebrar fa poc temps a Ares del Maestrat i d’altres accions que tindran lloc properament. De fet, s’esperen novetats al voltant d’aquesta qüestió a les properes setmanes. La Plataforma no troba elements positius en aquest procés per als propietaris de terrenys i finques i vol intentar la paralització del BIC.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Si llegiu el manifest de la plataforma veureu que aquesta no es posiciona en contra de la protecció del patrimoni ni de la creació del Parc Cultural. Es mostra en contra de les restriccions que comporta considerar tot el Parc Cultural com a B.I.C. i el fet que no s’hagi tingut en compte la gent del territori.

    http://paparcculturalgv.wix.com/altmaestrat#!manifest/c1p9k