LA FALSA: “Ha tornat Mr. Marshall”

Joan Carles Marcobal . 25 d'octubre de 2015 .
Etiquetes: , ,

Cada vegada que un representant del govern dels Estats Units visita Espanya o cada volta que un president o cap d’estat espanyol és rebut a la Casa Blanca, poc menys que es declara festa nacional al nostre país. Els representants estatals espanyols, independentment del rang que ocupen, es tornen bojos emulant a l’inoblidable Pepe Isbert: Aznar es tornava boig en visitar el ranxo de Bush, Zapatero s’acompanyava de les seues filles en la confluència estel·lar anunciada per Leire Pajín, amb motiu de la presidència espanyola de la UE i la d’Obama als USA.

El secretari d’estat dels EEUU, John Kerry, visitava Espanya esta setmana i el ministre García-Margallo aplaudia amb les orelles quan l’americà abraçava agraït la guitarra regalada per l’espanyol. ‘Quiere usted cantar?’ li preguntava el nostre ministre. ‘No, no’ responia el secretari yanki. L’honorable visitant americà era també rebut pel president Rajoy i pel rei Felip. No sé amb quin tipus d’orgull s’anunciava oficialment que el motiu de la visita de Kerry era el de signar un acord per netejar Palomares 50 anys després. Molt de temps, no?, per netejar la radioactivitat que van deixar Fraga i el sofert ambaixador americà del moment, en el ridícul bany a les aigües d’Almeria que tan ens va recordar el NO-DO.

No hi ha mal que per bé no vingue: la vergonya i el rubor de tornar a patir les ridícules imatges han evitat tindre que parlar de que de nou han venut Morón als americans. ‘Espanya es un pais amigo’ balbotegen allà. I tant, i tant!

Més informació: | |