Comença la primera fase de rehabilitació de l’edifici del forn de Xiva

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 28 d'octubre de 2015 .
Etiquetes: , ,

L’obra del forn de Xiva ja està en execució. Amb aquesta primera fase es restaurarà la teulada, la qual cosa permetrà consolidar l’estructura d’aquest edifici, tan estimat pels veïns i veïnes de Xiva. Aquesta actuació és molt important, ja que l’immoble es troba en molt mal estat. D’altra banda, continuen les obres a la Torre de la Font Vella i aquesta setmana s’ha instal·lat la bastida, després que hagen finalitzat els treballs arqueològics i que s’haja conclòs la primera fase de la intervenció, que ha consistit en apuntalar la roca sobre la qual es recolza la base de la fortificació.

El regidor delegat de Xiva, Amadeu Bordàs, explica que “l’obra del forn és molt important, ja que és un immoble molt estimat pels veïns i veïnes i que estava en ruïnes. Amb aquesta actuació anem a rehabilitar-lo i en els propers anys continuarem amb les següents fases, perquè puga albergar actes diversos”. A més, afegia que “els primers treballs s’han centrat en el desmantellament de la teulada, que ara es rehabilitarà”. Aquesta primera fase té un pressupost de 40.000 euros.

L’objectiu final és recuperar l’edifici i que puga albergar actes culturals. Per a això, s’ha començat per l’estructura i, a poc a poc, s’invertirà per recuperar-se totalment.

Més informació: | |