El passat i el present s’uneixen en una de les festes més emotives de Mont-roig

comarquesnord.cat . Mont-roig . dijous, 28 d'octubre de 2015 .
Etiquetes: ,

Mont-roig té este cap de setmana una cita amb la seua història. Coincidint amb el Pont de Tots Sants, el municipi del Matarranya viurà la seua fira tradicional, una festa que manté l’essència comercial i d’intercanvi dels seus orígens, del segle XIV, però adaptada als temps actuals. Una Fira de Mont-roig reconvertida a Fira d’Aliments i Artesania que esta tardor arribe a l’edició número 25. Els carrers del poble s’ompliran de colors i olors, de sabors i manualitats, en una de les festes per excel·lència de Mont-roig. No hi faltaran els estands dedicats a la manufactura i l’artesania, complementada pel producte de la terra, i que repetint les bones sensacions de l’any passat també tindrà recreacions, posant la mirada a la primera de les tres guerres civils patides el segle XIX. Espartero i el seu exèrcit carlista tornaran a ocupar Mont-roig, plaça rebel que les forces isabelines intentaran recuperar.

José Ramón Guarc, alcalde de Mont-roig, va apuntar que “ja ho tenim tot preparat per a la fira. I enguany repetirem les recreacions històriques. Al poble se’ns coneix com a Socarrats perquè ens han cremat el poble unes quantes vegades. Ens sentit orgullosos de ser allò que som, i enguany tindrem unes recreacions bastant elaborades i ajustades a l’època. Tindrem gent vestida d’època, canons i armes, un campament…” Recreacions a les que se sumaran activitats lúdiques i formatives de la primera guerra carlista, que es culminaran amb un enfrontament entre les tropes carlistes i isabelines programat per al dissabte a les 11 de la nit. A la fira tampoc faltarà el mercat, en tres zones delimitades i dedicades a l’alimentació, l’artesania i jocs infantils. A més, Mont-roig ha organitzat un concurs de tallador de magre, el primer que es fa a l’Aragó, “al qual ens ha confirmat presència un dels millors talladors de pernil”. També tindrem gossos pastors i un munt de propostes més.

Per tot això, des de Mont-roig animen a tots els veïns del Matarranya i de les comarques veïnes a participar de la seua fira

Més informació: |