Convivència i tradició en la festa del ‘Ball del Poll’

comarquesnord.cat . Torredarques . dissabte, 31 d'octubre de 2015 .
Etiquetes: ,

El passat dissabte 31 d’octubre Torredarques va celebrar la seua ja tradicional festa del Ball del Poll. Una cita que cada any va ampliant les seues activitats i que en esta ocasió va començar al matí amb un taller d’elaboració artesanal de bótes en la qual Salvador Alonso va mostrar a tots els presents els secrets del seu treball. “La veritat és que va estar molt bé i la gent ha mostrat molt d’interès perquè actualment és molt difícil veure algú fer bótes de forma artesanal”, va explicar l’alcalde de Torredarques, Juan Carlos Arrufat. Mentre els adults xalaven amb este taller, els més menuts es van divertir amb l’activitat d’animació a la lectura de la Comarca del Matarranya Genolls Pelats.

Les activitats van continuar amb un dinar de convivència que va donar pas als actes centrals de la festa. D’esta manera, la tarde va començar amb un taller de ball perquè els presents perderen la vergonya i immediatament després es va viure la competició del Ball del Poll. “Antigament, este acte tenia molta importància perquè aconseguir carn no era tan fàcil com ara. Per a una família, tindre un pollastre més a casa era un premi bastant suculent”, va apuntar Arrufat, qui va afegir que “tot i que ara el Ball del Poll el solem fer en una data puntual, abans este ball se solia celebrar a les Festes Majors o en altres dies importants per al poble”.

La festa va finalitzar amb un altre taller de ball i de bureo amb la Rondalla dels Ports i una Festa de la Cervesa. En acabar, l’alcalde va voler destacar que “és un dia bonic perquè ens hem reunir tots els veïns del poble i persones que viuen fora per a xalar de la convivència i mantindre una de les nostres tradicions més arrelades”.

Més informació: |