LA FALSA: “Què bé que els va Catalunya”

Joan Carles Marcobal . 1 de novembre de 2015 .
Etiquetes: , , ,

Sense adonar-nos-en, els mitjans ho han dit molt de refilada, al País Valencià hem tornat a viure un episodi trist: l’ex secretari de Ràdiotelevisió Valenciana, Vicente Sanz, va ser jutjat per abusos sexuals a tres treballadores de l’ens desaparegut. Un acord entre les parts, acusació i defensa, ha permès que, en reconèixer el delicte, Vicente Sanz se’n lliura d’anar a la presó i és condemnat a pagar més de 200.000 euros a les afectades i a una ordre d’allunyament de les mateixes de 500 metres durant cinc anys. Ràdio Televisió Valenciana ha estat declarada responsable civil subsidiària per ser Sanz, en el moment del delicte, un directiu del organisme depenent de la Generalitat.

Les afectades van mostrar la seua satisfacció perquè no volien que Sanz entrara a la presó sinó que reconeguera els fets que se li imputaven. Però arribats a este punt ens fem algunes preguntes: pagarà el senyor Sanz eixos quasi 35 milions de les antigues pessetes? De no fer-ho ell, com a responsable civil subsidiària ho pot fer la Televisió Valenciana o haurà de ser la Generalitat com a propietària del tancat mitjà de comunicació? En qualsevol dels casos haurem de pagar la ciutadania valenciana el delicte d’una mala persona?

De ser així no serà la primera vegada que se li reclamen diners a la Generalitat com a conseqüència de la gestió de governs anteriors. Convindria bona cosa que els responsables d’aquells governs deixaren de posar Catalunya com a cortina de fum per ocultar evidències i començaren a donar explicacions.

Més informació: | | |