Les obres de l’edifici del forn de Xiva avancen a bon ritme

comarquesnord.cat . Xiva . dimarts, 17 de novembre de 2015 .
Etiquetes: , , ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor d’obres, Amadeu Bordàs, i tècnics municipals s’han desplaçat avui a Xiva per supervisar l’actuació que s’està duent a terme a l’edifici del forn de la localitat. Aquesta intervenció avança a bon ritme i, quan es finalitze la primera fase, s’haurà restaurat la teulada i consolidat l’estructura de l’immoble. A més, es continua treballant a la Torre de la Font de Vella a Morella i ara s’està reconstruint la coberta.

El regidor delegat de Xiva, Amadeu Bordàs, explica que “l’obra del forn és molt important, ja que és un immoble molt estimat pels veïns i veïnes i que estava en ruïnes. Amb aquesta actuació anem a rehabilitar-lo i en els propers anys continuarem amb les següents fases, perquè puga albergar actes diversos”. A més, afegia que “els primers treballs s’han centrat en el desmantellament de la teulada, que ara s’està rehabilitant”. Aquesta primera fase té un pressupost de 40.000 euros.

L’objectiu final és recuperar l’edifici i que puga albergar actes culturals. Per a això, s’ha començat per l’estructura i, a poc a poc, s’invertirà per recuperar-se totalment.

. Torre de la Font Vella
L’Ajuntament de Morella també està actuant a la Torre de la Font Vella. Aquesta és una actuació molt important, que té un pressupost total de 140.000 euros i que servirà per recuperar una de les poques torres que no s’havia rehabilitat en els últims anys. Després d’un parell de mesos de treballs, ara s’està reconstruint la coberta, per tornar la fortificació al seu estat inicial. Aquesta coberta es va perdre fa dècades.

Els primers treballs que es van dur a terme en aquest punt van ser molt rellevants, ja que es va apuntalar la roca on s’assenta la fortificació. Aquesta es trobava en molt mal estat i es corria el risc que aquest s’agreujara si es desplaçava. Cal recordar que amb aquesta intervenció s’ha ampliat la plantilla de la Brigada Municipal.

Per tot això, el regidor Amadeu Bordàs, assenyala que “la rehabilitació i posada en valor del nostre patrimoni és una prioritat per a aquest equip de govern i aquesta actuació servirà per consolidar la Torre de la Font Vella, que és una de les dues que faltaven per rehabilitar de tot el perímetre defensiu de la localitat”.

Més informació: | | |