El jutge deixarà sense efectes la imputació d’Antonio Arrufat pel cas ‘Jamón de Teruel’

comarquesnord.cat . Terol . dijous, 19 de novembre de 2015 .
Etiquetes: , ,

La imputació del que fos president de la Diputació de Terol entre 2007 i 2011, Antonio Arrufat (PSOE) per unes subvencions concedides al Consell Regulador del Jamón de Teruel pot tindre les hores comptades. La Fiscalia ha demanat al jutge que instrueix el cas que deixo sense efecte la imputació sobre Antonio Arrufat, com també la imputació sobre el diputat Francisco Abril (PAR) i la imputació sobre Rogelio Castaño, qui fora cap del servei agropecuari de la Diputació durant l’etapa que s’investigue. El jutge que instrueix el cas Jamón de Teruel va apuntar ahir a través d’una providència que resoldrà la petició del ministeri públic “a la major brevetat possible”, i amb la qual es demanava el sobreseïment parcial de la causa.

El jutge va fer este anunci dins d’una providència dictada ahir i després que la Fiscalia demanés deixar sense efecte les declaracions de dos imputats més pel cas del Jamón de Teruel. Parlem, en concret, de Julia Vicente (PSOE) i Inocencio Martínez (PAR). En relació a Vicente i Martínez, el jutge entén que deixe sense efecte les imputacions perquè no hi ha una altra acusació, sigue popular o particular. El fiscal també va demanar el sobreseïment de Castaño, Arrufat i Abril. En relació a les subvencions de la Diputació que s’investiguen, i que ascendeixen a 68.000 euros, el fiscal va apuntar que “no es pot preconitzar que no concorren els elements indispensables per a parlar d’un delicte de prevaricació” ni que “es puga parlar de malversació”.

Antonio Arrufat va deixar el càrrec de delegat territorial del Govern d’Aragó a Terol el passat 10 de novembre, després que declarés en condició d’imputat pel cas Jamón de Teruel. Se l’acusava de presumptes delictes de prevaricació i malversació de caudals públics per la concessió d’unes subvencions els anys 2010 i 2011 al Consell Regulador, destinades a la promoció del producte.

. L’evolució dels fets

Els últims anys estan sent especialment moguts dins de la denominació d’origen. El mes de gener de 2014, els representants de la part ramadera van dimitir en bloc i es van mostrar en contra de la gestió del Consell Regulador, llavors encapçalada per Eugenio García. Durant uns mesos, la direcció de Jamón de Teruel va ser assumida pel Govern d’Aragó a través d’una comissió gestora. El mes de març d’eixe mateix 2014, la Policia Nacional va registrar la seu de Jamón de Teruel després d’una denúncia per presumptes irregularitats dins del Consell. Diferents representants del Jamón de Teruel han desfilat pels jutjats en qualitat d’imputats durant els últims mesos. La investigació va arribar fins a la Diputació per unes subvencions concedides a Jamón de Teruel els anys 2010 i 2011.

Més informació: | |