Fontdespatla recuperarà la farmàcia després de tirar dos anys de farmaciola

comarquesnord.cat . Fontdespatla . divendres, 20 de novembre de 2015 .

Fontdespatla reobrirà les dependències farmacèutiques de tota la vida, després que un col·legiat s’hage interessat amb l’adquisició de la llicència de farmàcia de Fontdespatla i la gestió del servei. Durant els dos últims anys, Fontdespatla ha tirat d’un servei provisional de farmaciola que s’ha donat a través de la col·legiada de Pena-roja, i el qual s’oferia a les dependències de l’escola infantil. L’adquisició de la llicència per part d’un col·legiat permetrà reobrir les instal·lacions, ubicades entre l’antic forn i la Casa de la Vila. A la vegada, Fontdespatla mantindrà la titularitat de farmàcia, una llicència que estava en perill de desaparèixer si cap professional s’interessava per les dependències abans del 20 de novembre. La vídua de l’anterior farmacèutic va tancar la farmàcia el 20 de novembre de 2013. Llavors es va obrir un període de 18 mesos (amb una pròrroga de 6 mesos addicionals) per trobar un nou col·legiat interessat en gestionar el servei.

L’alcaldessa de Fontdespatla, Carmen Agud, va reconèixer que “ara tenim una novetat al poble. Han adquirit la farmàcia. Un matrimoni. Ell és farmacèutic i ella és auxiliar de farmàcia. Tenen una xiqueta i vindran a viure al poble”. Agud va reconèixer que “al poble estàvem preocupats perquè el termini s’acabava el 20 de novembre”, amb el risc que Fontdespatla perdés la titularitat de farmàcia. Una vegada entre en funcionament la farmàcia de tota la vida, es tancarà la farmaciola provisional que els veïns i veïnes de la vila han tingut durant els dos últims anys. “Hem d’agrair el servei que ens han prestat des de Pena-roja a través de la farmaciola. Ha estat un servei molt correcte. Però natres volíem obrir la farmàcia i que estigués a disposició del poble”. Els anteriors propietaris han arribat a un acord amb un nou col·legiat abans del dia límit. La farmàcia pot entrar en funcionament d’aquí a uns dies.

D’esta forma, Fontdespatla no sol recuperarà la farmàcia de sempre, sinó que donarà un servei més complet, amb un millor horari i guàrdies de cap de setmana. La farmàcia “estarà més hores oberta i se sumarà a les farmàcies de guàrdia” del Matarranya “en els caps de setmana”. I a damunt, “tindrem una família més al poble, que és també una necessitat” en pobles menuts d’esta comarca. “Són tres persones. Tenen una xiqueta. I tenen les portes obertes”. Una vegada es done la llicència d’apertura de la farmàcia ja es podrà prestar el servei a la farmàcia de tota la vida i es podrà tancar una farmaciola que ha donat servei durant els dos últims anys.

Imatge: Durant els dos últims anys, el servei de farmàcia s’ha prestat a l’antiga guarderia