Mercat solidari a Vilafranca per ajudar al poble siri

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 28 de desembre de 2015 .
Etiquetes:

El Parador de Festes de Vilafranca es convertia en l’escenari d’una iniciativa novedosa, un mercat solidari per ajudar als Refugiats de Síria. Concretament, els fons arreplegats i que superaven finalment la xifra dels 1.000 euros es destinaran a la zona de Kobane (Síria), en el que es coneix com a Kurdistà siri. La iniciativa ha estat impulsada des de l’Assemblea d’Ajuda als Refugiats de Vilafranca, constituida recentment com a conseqüència dels esdeveniments que s’han produït a Síria i el gran fluxe migratori de refugiats que s’ha extès per Europa. El mercat solidari comptava amb una important acollida per part dels veïns i veïnes de Vilafranca, tant en l’aportació d’objectes per vendre com posteriorment a l’hora de comprar tal i com es demostra al balanç final de l’activitat.

El mercat solidari va estar molt animat durant tota la vesprada de dissabte, comptant amb gran presència de públic que s’interessava pels productes de les diferents paradetes.

A les darreres setmanes s’han realitzat diferents trobades per part dels membres de l’Assemblea d’Ajuda als Refugiats i també s’organitzava a Vilafranca una campanya de recollida de roba.

L’activitat comptava també amb una xerrada explicativa on es va explicar la situació a Kobane i les terres de frontera entre Síria i Turquía. També es realitzaven tallers per als més menuts i altres activitats com la representació teatral de “Transcromàtic”, obra del grup vilafranquí “La Xalera”.

L’espectacle de “Transcromàtic” va ser seguit amb atenció pel públic present al Parador de Festes i servia per tancar un mercat solidari a benefici dels Refugiats siris organitzat per l’Assemblea de Vilafranca i que comptava amb una excepcional resposta per part de la gent del poble amb més de 1.000 euros arreplegats durant la vesprada de dissabte.

Més informació: