La confitura per als dolços de Sant Antoni ja està amanida a Morella

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 29 de novembre de 2015 .
Etiquetes: , , ,

Els Majorals de Sant Antoni 2016 de Morella, el grup que ha representat el Contrabando els últims anys, va tenir un cap de setmana d’allò més complet. Aprofitant l’avant-sala del pont de la Constitució van elaborar la confitura que utilitzaran per omplir les casquetes que repartiran tant al bureo com els dies centrals de la festivitat.

Ja queda menys per a que aplegue el mes de gener per lo que cal anar enllestint les diverses tasques necessàries per fer possible la festa per excel·lència de l’hivern. La Cofradia va ser el centre d’operacions per fer aquest procés minuciós i complet. El divendres es van dedicar a tallar les carabasses i fer la barreja que després es portaria a ebullició. El dissabte va ser el dia més complet.

 

Els majorals de Sant Antoni de Morella fan la confitura

"Van elaborar uns 160 quilos que utilitzaran per fer els pastissets", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

De forma molt organitzada, els membres del grup tenien les seues responsabilitats. Des de primera hora amb olles de tot tipus anaven regirant la mescla de confitura que abans era carabassa, mel i sucre. Durant tot el dia van estar fent aquest procés que s’ha de controlar i portar de forma ordenada i seguint unes pautes concretes.

Per a la confitura, van utilitzar els diferents ingredients i xifres molt elevades que es convertiran en el interior dels tradicionals pastissets de la festa en forma de casqueta. S’han fet prop de 160 quilos.

L’elaboració de la confitura es va convertir en un cap de setmana de germanor per als majorals compartint almorçars, dinars i sopars que es va rematar amb una nova eixida el diumenge del bou Trabuc pels carrers de Morella. La col·laboració de la gent està sent molt elevada a l’hora de comprar numerets per a que la festa de Sant Antoni siga molt completa.

Fa mesos que la majoralia estan treballant per organitzar la festivitat. L’acapte per les cases i masos aplegarà de cara a dates nadalenques i ja han anunciat que l’obsequi enguany serà un llibre.

En quant a dates, el 27 de desembre i 17 de gener faran les ‘pastaes’, el Bureo el 6 de gener, l’entrà la brosta serà el 9 de gener i la festa de Sant Antoni del 21 al 24 de gener.

La germanor es nota dins d’aquesta majoralia que agrupa a diverses quintes morellanes. Una gran experiència que alguns tenen sort de poder repetir. Altres pobles com Forcall també estan preparant la gran festa i el passat cap de setmana també van fer la confitura.

Més informació: | | |