Morella, de nou el poble amb més restaurants BIB Gourmand d’Espanya

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 4 de desembre de 2015 .
Etiquetes: , , ,

La gastronomia morellana està de nou d’enhorabona perquè tres dels seus restaurants han renovat de nou el prestigiosos reconeixement BIB Gourdmand de la Guia Michelín. Els establiments reconeguts han estat Vinatea, Daluan i el Mesón El Pastor. Els tres repeteixen respecte el passat any, tal com apunta Michelín “per la seva trajectòria en 2015 mereixen una distinció en l’edició 2016”. Una de les dades que fa més destacats aquests guardons gastronòmics està en què Morella és el primer municipi menut de tota Espanya en quant a nombre d’establiments amb aquesta categoria. Morella és per tant el que més BIB Gourdmand té de la Comunitat Valenciana.

Els BIB Gourdmand són els reconeixements més importants per darrere de les famoses ‘Estrellas Michelín’. Van aparèixer l’any 1955 recompensant el menjar amb qualitat, generalment de tipus regional, que s’oferta a un preu moderat. En la Guia Michelín apareixen amb un distintiu especial per reconèixer els restaurants escollits pels experts que elaboren la publicació. Respecte a les “Estrellas Michelín’, la província únicament compta amb la de Cal Paradís a la Vall d’Alba.

A Morella la notícia s’ha rebut amb alegria per la marca de qualitat que suposa un reconeixement d’aquest tipus en tres dels seus restaurants que ofereixen en la seva carta el millor de la gastronomia de la zona, apostant en moltes de les seves creacions per un toc modern.

El Mesón El Pastor és el més veterà de la llista en funcionament i este 2015 està d’aniversari al complir 40 anys. Actualment, el regenta la cuinera Raquel Ferrer, filla del reconegut cuiner morellà José Ferrer, apostant per la tradició i la modernitat.

El segon restaurant per edat és Vinatea. Es troba a la meitat dels històrics Porxes i compta amb una exquisida carta. Va néixer al 1988 i va ser reformat per complet en 2009 convertint-se en un establiment referent pel seu menjar i el seu disseny. La gerència és de la família Milián amb Juan, Miriam i Ángela al capdavant.

Mentre que el més jove és el Daluan que va obrir les seves portes en 2007. Un restaurant que en vuit anys s’ha convertit en un dels temples de la cuina de la Comunitat. Recomanat en moltes publicacions, també compta amb un Sol de la guia Repsol, una de les distincions més importants de la gastronomia espanyola. Entrar en aquest establiment és deixar-se portar i gaudir d’una experiència única amb una autèntica simfonia de sabors i d’enginy gràcies al seu xef, Avelino Ramón, i l’hospitalitat de Jovita Amela.

Els tres restaurants morellans lluiran en les seves entrades el logotip que els acredita com BIB Gourdmand 2015. A més, Els Ports compta amb altres establiments a la Guia Michelin amb l’Hotel Rei Don Jaime, el Cardenal Ram i El Faixero de Cinctorres.

Més informació: | | |