Fontdespatla recupere el seu servei de farmàcia i l’obre al públic

comarquesnord.cat . Fontdespatla . divendres, 11 de desembre de 2015 .

Fontdespatla ha tornat del Pont de la Puríssima amb una notícia excel·lent. I és que des de dimecres, els veïns i veïnes de Fontdespatla poden adquirir els seus medicaments a la farmàcia de tota la vida. David i Ana són els nous farmacèutics de Fontdespatla, i presten el servei des d’esta mateixa setmana. De fet, el dimecres va vindre Inspecció de Terol, que es va encarregar d’obrir la farmàcia i de tancar la farmaciola provisional que ha donat servei a Fontdespatla durant els dos últims anys. D’esta forma, Fontdespatla no sol manté la llicència de farmàcia (i que estava en risc de perdre si ningú s’interessava per ella fins al 20 de novembre de 2015), sinó que recupere horari habitual de farmàcia. La farmàcia està ubicada al carrer del Forn, darrere mateix de la Casa de la Vila.

David i Ana són un matrimoni jove, natural de Granada, que prèviament han treballat a Cartagena. Tenen una xiqueta. I des del dimecres són els nous farmacèutics de Fontdespatla. Fa unes setmanes, Ràdio Matarranya va explicar que un farmacèutic va adquirir la titularitat de farmàcia abans de la data límit. Des d’este dimecres, la farmàcia està operativa. En este sentit, Carmen Agud, alcaldessa del municipi, va concretar que “ha costat una mica, però des d’avui (referint-se al dimecres 9 de desembre) ja tenim farmàcia. Recuperem també l’horari de farmàcia”, un servei que es donarà a la farmàcia de tota la vida. Des de Fontdespatla van concretar que mantindre la titularitat del servei “no ha estat fàcil. Però ja ho tenim aquí”.

D’esta forma, Fontdespatla no sol recuperarà la farmàcia de sempre, sinó que donarà un servei més complet, amb un millor horari i guàrdies de cap de setmana. La farmàcia “estarà més hores oberta i se sumarà a les farmàcies de guàrdia” del Matarranya “en els caps de setmana”. I a damunt, “tindrem una família més al poble, que és també una necessitat” en pobles menuts d’esta comarca. “Són tres persones. Tenen una xiqueta. I tenen les portes obertes” per al que calgui. Oberta la farmàcia de tota la vida, s’ha procedit a tancar la farmaciola provisional que ha donat servei durant estos dos últims anys. Al respecte, Carmen Agud va apuntar que “estem molt contents del servei que ens han prestat des de Pena-roja. Però natres volíem recuperar la farmàcia de sempre”.