El PP es manté com a primera força al Matarranya, tot i perdre 800 vots

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns, 21 de desembre de 2015 . 2 comentaris
Etiquetes:

El PP ha segut la força política més votada al Matarranya durant estes Eleccions 2015. La coalició PP-PAR ha guanyat les Eleccions després d’obtindre 1.771 vots a la nostra comarca, i sent la formació política més votada en 17 dels 18 pobles del Matarranya. Exceptuant Arenys de Lledó, on el PSOE ha estat la força més votada, a la resta ha guanyat el PP-PAR. Tot i això, la coalició de dretes ha patit una important pèrdua de vot al territori, ja que ha passat dels 2.566 vots als 1.771 vots en 4 anys. Per la seua part, el PSOE ha segut la segona força política en vot al territori, després de sumar 1.043 vots. Això fa que la formació d’esquerres es mantingue com a segona força al Matarranya, tot i passar de 1.481 a 1.043 vots des de 2011.

Esta pèrdua del vot al bipartidisme tradicional ha beneficiat altres forces, convertint a Podem com a la tercera força del Matarranya. En estes Eleccions Generals, Podem s’ha fet amb 835 vots, a només 200 vots del PSOE, i ha estat segona força a diferents pobles del Matarranya. És el cas de Beseit, Fontdespatla, Lledó, La Freixneda, Mont-roig i Torredarques. En el cas de Mont-roig, PSOE ha estat quarta força, per darrere inclús del partit Ciutadans. A nivell comarcal, C’s ha tancat estos comicis com a quarta força, després de sumar 620 vots, per darrere de les seues expectatives. Entre els grans perjudicats d’estos comicis trobem la coalició Esquerra Unida – CHA, que s’ha quedat amb 177 vots, la meitat que en 2011. UPyD desapareix del mapa i només trau 15 vots.

. Partit a partit

El PP-PAR ha guanyat les Eleccions, però els votants li han deixat un missatge més que clar. I és que la coalició ha perdut simpatitzants en tots els pobles del Matarranya. El PP ha perdut el 30 per cent dels vots que va obtindre fa 4 anys, anant a altres formacions polítiques. Allí on més vots totals ha perdut ha estat a Vall-de-roures, on se n’ha deixat pràcticament 200. A Calaceit ha perdut 80 vots, i a Beseit n’ha perdut 66. En total, 795 vots menys que a les Generals de 2011. Entre els vots nuls, als recomptes van aparèixer missatges contraris a la coalició PP-PAR, encara que van ser molt anecdòtics. De forma proporcional, allí on el PP-PAR va perdre més vots va ser a la Torre del Compte, amb un seguiment que ha caigut un 54 per cent.

El PSOE es segona força al Matarranya, però també ha perdut un 30 per cent dels vots. Allí on més seguiment ha perdut és a Calaceit, que ha perdut 81 vots. A Queretes ha perdut 72 vots, mentre que a Vall-de-roures ha perdut fins a 52 vots i ha resistit com ha pogut. Trobem coses curioses a nivell matarranyenc. I és que el PSOE ha recuperat Arenys de Lledó, sent la força política més votada, i ha guanyat vots a Fórnols, on n’ha obtingut 3 més que a les Generals de 2011. A nivell proporcional, allí on més vots ha perdut el PSOE és també a la Torre del Compte, com el PP, on ha caigut el vot cap als socialistes en un 56 per cent. A La Portellada, Queretes i Lledó gairebé ha perdut el 50 per cent dels seus vots.

Uns perden vots i altres en guanyen. És el cas de Podem, que ha estat tercera força a la nostra comarca i segona força a diferents municipis del Matarranya. A Vall-de-roures han sumat un total de 219 vots, que el situen a només 25 vots del PSOE. Un vot que ha vingut per tres factors. El primer, del PSOE. El segon, d’Esquerra Unida. El tercer, molt probablement, de l’abstencionisme, que ha caigut de forma simbòlica a la capital del Matarranya. Ciutadans és quarta força, i ha obtingut molt de vot a Vall-de-roures i a Calaceit, on ha estat tercera força per damunt de Podem. La coalició Esquerra Unida s’ha vist afectada per la irrupció de noves formacions polítiques, mentre que UPyD ha desaparegut i només ha tret 15 vots, menys que Escons en Blanc i 2 més que PACMA.

Més informació:

/span> comentaris

  1. Creo que las cifras en cuanto a PODEMOS no las teneis bien, en estas elecciones al congreso son 851 y en las autonomicas 849

  2. Perdón, al recontar si que es como decis en esta web, Matarranya 835 PODEMOS, lo siento y garcias