El Consell aprova el paquet normatiu per als propers sis mesos després d’un treball ‘de deliberació, convivència i cohesió’

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 10 de gener de 2016 .
Etiquetes: , , ,

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit el Seminari de Govern del Hivern 2016, acompanyat per tots els membres del Consell. Aquestes jornades, celebrades a Morella durant el 8, 9 i 10 de gener, plasmen el canvi polític que ha viscut la Comunitat perquè, tal com ha explicat Puig, “hi ha una manera diferent de governar: som un govern més deliberatiu que produeix política d’una altra forma”. Puig ha destacat el diàleg entre els membres del Consell com a via per crear “productes polítics de molta més qualitat”.

 

El Consell celebra un seminari d’hivern a Morella

"Van marcar un full de ruta fins al juny amb 86 accions per desenvolupar", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

La Vicepresidenta i portaveu del Consell i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que “en els 6 primers mesos del govern, ens hem dedicat a atendre les urgències que havia deixat l’anterior govern”. Per aquesta raó, a partir d’aquest nou seminari i amb el canvi d’any, Oltra assegura que es comença “una nova pàgina del Pacte del Botànic on, a més de l’urgent, s’atendrà l’important”.

El President Puig ha assegurat que el Consell està complint l’obligació constitucional de prioritzar allò que és fonamental des de la perspectiva d’un pacte de govern, i que després de sis mesos “algunes qüestions fonamentals plantejades s’han fet realitat”. Ha al·ludit al més de milió i mig de persones afectades per les tasques de govern, això sí, “sense triomfalisme” perquè la nostra comunitat encara té greus problemes, com l’atur o l’exclusió social. Per contra: “més exigència i més capacitat de treball”

La Vicepresidenta Oltra ha assenyalat que les accions que va a emprendre el Consell per a aquest semestre es van a dur a terme “mitjançant una gestió transparent”, tal com recull també el segon eix del Pacte del Botànic. “Una acció transparent que planteja objectius”, ha indicat.

Puig ha reconegut estar “molt satisfet” d’aquestes jornades on ha prevalgut “el treball, la convivència i la cohesió, eixos fonamentals en aquest seminari”. Oltra destaca que aquestes jornades són una mostra del “canvi radical democràtic i de millora de gestió” pel qual travessa la Generalitat i on ha explicat que “es planifiquen i s’avaluen” les decisions preses i les accions realitzades pel govern de la Comunitat.

Ximo Puig ha resumit les tres qüestions que regiran l’acció del govern valencià en els propers mesos. En primer lloc, es donarà prioritat al finançament autonòmic perquè és “la clau que obre la supervivència i la vitalitat de l’autogovern valencià”, ha indicat. Assegura que cal fer una “tasca pedagògica” per exportar aquesta reivindicació més enllà de la Comunitat Valenciana, a Espanya.

 

Els temes d’actualitat política es van tractar a Morella

"Puig i Oltra van respondre sobre la situació de Catalunya o el Govern d’Espanya", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

El President ha assegurat que prompte hi haurà una reunió amb els senadors i diputats recentment triats “perquè ens ajuden i treballen en comú per a aquesta ambició col·lectiva”. També ha informat que durant aquest mes es presentaran els recursos judicials perquè “sigue el que sigue el govern d’Espanya, la postura de la Comunitat va a ser invariable”.

En segon lloc, el Cap del Consell ha volgut subratllar l’impuls al diàleg social per a aquest període. “La idea és que a la primavera ja hi hage un document oficial amb les bases fonamentals de l’acord entre les institucions i els agents socials”, ha indicat.

Finalment, Puig ha explicat que en aquest període es va desplegar el pressupost de la Comunitat: “Volem que ràpidament s’engegue per donar el més prompte possible solucions als problemes dels valencians”.

A més, la Vicepresidenta Oltra ha assenyalat que el paquet de mesures que s’han pres durant aquest seminari tenen com a objectiu “que la política servisque per millorar la vida dels valencians”.

Puig ha explicat que aquest és el primer seminari d’una sèrie repartits al llarg de la legislatura, que es van a fer perquè “un govern no és una suma de conselleries, sinó que és un govern on s’interactua sobre les qüestions transversals per arribar als ciutadans”.

Més informació: | | |